Paprikarisotto met chorizo (uit de oven)


Paprikarisotto met chorizo (uit de oven)

Hoewel ik het roeren in een grote pan dampende risotto zo nu en dan best ontspannend vind, maak ik hem tegenwoordig het liefst in de oven. Ondertussen ruim ik de keuken op, of doe ik even lekker helemaal niks.

Deze risotto-variant met paprika en chorizo is om van te watertanden!

Hoofdgerecht voor 3 personen — 25 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Extra vierge olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 paprika’s, bijv. oranje en groen, in kleine blokjes gesneden
  • 50 g chorizo, in plakjes of stukjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 220 g risotto
  • 600 ml kippenbouillon
  • 100 g crème fraîche
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 el fijngehakte peterselie

Paprikarisotto met chorizo-7667

Verder nodig
Ovenschaal, aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een hapjespan met wat olie en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat ze zacht en glazig zijn. Voeg de paprika en chorizo toe en bak mee, totdat ze iets zachter zijn. Voeg de tomaten en risotto toe en bak kort mee. Vet de ovenschaal in met olie en schep de risotto in de ovenschaal. Schenk de bouillon eroverheen en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak circa 40 minuten in de oven, of totdat de rijst beetgaar is en de bouillon bijna is opgenomen. Voeg de crème fraîche, kaas, en peterselie toe, roer door en laat 10 minuten afgedekt met folie rusten.

Garneer eventueel met wat achtergehouden blokjes paprika en krokant gebakken chorizo.

 

Eet smakelijk!

Tip

Zowel kip als garnalen smaken erg lekker bij deze paprikarisotto. Bak ze in een aparte koekenpan met wat paprikapoeder, zout en peper goudbruin en zet ze apart. Schep vlak voor serveren door de risotto of serveer ze ernaast.

Comments

  1. Kan ik de risotto misschien ook in de Romertopf bereiden ?

Speak Your Mind

*