Pasta Boursin met ham en broccoli

Pasta Boursin met ham en broccoli

Mijn moeder noemde me vroeger ook wel mevrouw pastakont. Ik at het liefst elke dag pasta. Niet dat ik dat kreeg. Inmiddels is mijn favorieten repertoire zodanig uitgebreid dat pasta nog maar één keer per week op tafel komt. Volgens mij loop ik daarmee redelijk in pas met de gemiddelde Nederlander. Toch? Deze farfalle (strikjespasta) met romige Boursin, ham en broccoli is trouwens weer een winnaar. Weer eentje voor op de lijst. 

Hoofdgerecht voor 3 personen — 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 g farfalle
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes gesneden
  • 75 g pijnboompitten
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 200 g hamblokjes
  • 1 bakje Boursin cuisine
  • Olie om in te bakken
  • Zout en peper uit de molen

Pasta Boursin met ham en broccoli

Bereiding
Kook de farfalle in ruim kokend licht gezouten water beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoli toe.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Fruit in een hapjes- of koekenpan de ui en knoflook zacht in een scheutje olie. Voeg de hamblokjes toe en bak even mee. Voeg de roomkaas toe samen met een soeplepel van het pasta en broccoli kookvocht en verwarm tot een gladde saus.

Giet de pasta en broccoli af en voeg toe aan de saus. Meng goed door en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Pasta Boursin met ham en broccoli

Eet smakelijk!

Comments

  1. Jacqueline says:

    Zo klaar gemaakt en zo lekker!!!

Speak Your Mind

*