Pasta met garnalen en cognac-tomatenroomsaus

Pasta met garnalen en cognac-tomatenroomsaus

Deze heerlijke pasta met garnalen moet iedereen een keer geproefd hebben! Rigatoni met grote garnalen en een waanzinnige cognac-tomatenroomsaus. De hoeveelheid room die erin zit is beperkt waardoor dit gerecht niet al te machtig is, maar wel ontzettend lekker!

Ingrediënten voor 3 personen

  • 250 g rigatoni (pasta)
  • 200 g gezeefde tomaten uit een pak of blik
  • 3 verse tomaten
  • Olijfolie
  • Klontje roomboter
  • 1 sjalotje, gepeld en fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijn gehakt
  • 1 citroen, alleen het sap (vergeten op de foto te zetten)
  • Snufje suiker
  • 300 g gepelde garnalen, rauw of diepvries (ontdooid)
  • Scheut cognac
  • 100 ml room, slagroom of kookroom
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

DSC_5351_800x536

Verder nodig
kleine steelpan, grote kook- of pastapan, koekenpan, keukenpapier

Bereiding
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de pasta. Dep de garnalen met keukenpapier goed droog.

Breng een kleine steelpan met heet water aan de kook. Kruis de tomaten aan de bovenkant in met een mesje en dompel ze enkele seconden onder in het kokende water.

DSC_5355_800x536

Schep ze uit de pan en trek het vel eraf. Snijd met een mesje de aanzet onderaan de tomaat eruit en knijp met je handen (boven de spoelbak) de tomaten leeg zodat al het vocht en zaad uit de tomaten is. Hak de tomaten fijn.

DSC_5357_800x536

Verhit de koekenpan met wat olijfolie en fruit op laag vuur het sjalotje zacht. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Laat ze niet bruin worden.

Als je rauwe garnalen gebruikt, voeg deze dan nu toe en zet het vuur hoog. Schroei de garnalen aan beide kanten snel dicht, bestrooi met peper en zout, en blus het af met het sap een halve citroen en een flinke scheut cognac. Ik gebruikte reeds voorgekookte garnalen – die pas op het eind aan de saus worden toegevoegd om op te warmen – en bluste het sjalotje dus direct af met het citroensap en de cognac.

Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is en haal de garnalen uit de pan. Zet de garnalen zolang opzij.

DSC_5363_800x536

Voeg de gezeefde en verse tomaten toe aan de ui en breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen.

DSC_5370_800x536

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Voeg de room toe aan de saus en roer goed door.

DSC_5372_800x536

Voeg dan de roomboter en eventueel nog wat extra citroensap, zout en peper toe en leg de garnalen weer terug in de saus om op te warmen.

DSC_5378_800x536

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.

DSC_5393_800x536

Bewaar eventueel een scheutje kookvocht van de pasta om aan de saus toe te voegen als deze erg dik is. Bestrooi het geheel met peterselie en versgemalen peper en serveer direct.

Pasta met garnalen en cognac-tomatenroomsaus

Eet smakelijk!

Comments

  1. Wat kan ik gebruiken ipv cognac? Aangezien er kinderen mee eten.

  2. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    Heerlijk die saus maar wat een
    goed idee om die tomaten zo leeg
    te knijpen. Ga ik zeker proberen.

    Groetjes Lya

Speak Your Mind

*