Pasta met garnalen in pesto-roomsaus

Pasta met garnalen in pesto-roomsaus

Deze heerlijke pasta met garnalen in pittige pesto-roomsaus is het best verkochte pastagerecht van restaurant Vapiano in Amsterdam. Mijn man en ik waren hier onlangs uitgenodigd voor de workshops barista en pasta maken en mochten zelf in de keuken dit heerlijke pastagerecht bereiden. Omdat onze dochter – die net als haar ouders dol is op pasta en garnalen – nog te klein is en hier helaas niet bij kon zijn, maakten wij deze pasta de volgende dag gewoon lekker thuis.

Hoofdgerecht voor 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 g pasta, bij voorkeur gnocchi (grote schelpjes)
  • 12 grote rauwe garnalen, gepeld
  • Olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode peper, ontzaad en fijngehakt
  • 200 ml room (slagroom of kookroom)
  • Handje Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el groene pesto
  • 100 g spinazie, gewassen en drooggedept
  • 6-8 kleine cherrytomaten, in vieren gesneden
  • Paar kleine blaadjes basilicum om te garneren

Verder nodig
Grote wokpan of scottelbraai, grote pan om pasta in te koken

Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Verhit ondertussen de wokpan met wat olie en bak de garnalen kort, totdat ze lichtroze kleuren. Ik kookte heerlijk buiten op de scottelbraai. Een aanrader! Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg dan de slagroom, Parmezaan en pesto toe, roer even door en laat kort inkoken. Giet ondertussen de pasta af en laat uitlekken. Zet het vuur van de wok uit en roer de spinazie, tomaten en pasta door de saus. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Garneer met de blaadjes basilicum.

Pasta met garnalen in pesto-roomsaus

Eet smakelijk!

Comments

  1. Mireille says:

    Mmmmm vanavond gemaakt met wat extra garnalen en spinazie. Smaakte verukkelukkeluk en was supersnel klaar. Zelfs dreumes van 1,5 zat (letterlijk) haar vingers erbij af te likken!
    Thanks for sharing!

  2. Josee van Doorn says:

    Oh wat heerlijk! Echte aanrader. Ik had er wel wat meer spinazie en garnalen door gedaan (toch over).
    Ga het zeker vaker maken!

  3. Belinda says:

    Simpel, lekker en snel klaar. Weer een toppertje. Denk dat ik deze op de camping nog een keertje ga maken.
    Groetjes Belinda

  4. Harrie says:

    Vandaag gemaakt, en na de tweede of derde hap komt de smaak pas echt door, heerlijk gewoon, bedankt!

  5. Ik ontvang heel graag je nieuwsbrief!

  6. Het lijkt erop alsof de printfriendly knop bij dit recept niet werkt…..

    Voor mij geen probleem, maar misschien handig om er even naar te kijken

  7. Kun je dit recept ook met hollandse garnalen maken?

    • ja hoor, dat kan Anita. Hollandse garnalen zijn echter al gekookt, dus je hoeft ze niet meer te bakken. Ik zou ze pas op het allerlaatste moment aan de saus en pasta toevoegen.

  8. natalie says:

    Voor wat kan ik de spinazie vervangen? Normaal luwt ik dit maar nu tijdens mijn zwangerschap lust ik het niet

  9. Hallo Annemiek,

    Misschien zie ik het over ’t hoofd, maar is er geen printversie van je recepten? Of kan ik alleen ‘alles’ uitprinten incl. reacties en zo? Heb enorm veel zin om deze garnalen pasta te maken!
    Bedankt voor een tip,
    Mieke

  10. Lisa Kilbryde says:

    Echt zoooo lekker dit recept ik heb al andere recepten van je geprobeerd en waren allemaal heerlijk wat een kunstenares ben je
    Volgende week geef ik een high tea voor een paar vriendinnen en ook al ben ik een Britse met nog bero kookboeken van mijn oma ga ik toch bakken volgens jouw recepten
    Met enthousiaste groet Lisa

  11. Ineke Bekker says:

    Dit was echt helemaal super!! Was riskant om het gelojk met gasten te eten zonder het zelf een keer te hebben uitgeprobeerd, maar ze vonden het allemaal SUPER! Ik had fijne fusilli I.p.v schelpjes, ging heel goed.
    Dit recept houden we er in..dank je wel voor alle lekkere recepten. De goede uitleg met foto’s dat zet aan tot uit proberen!!

  12. Wat is dit smullen! Heerlijk!

  13. Heleen says:

    Heb het vandaag gemaakt, om je vingers bij af te likken !

  14. Her van Eijk says:

    Ik wil mij graag aanmelden voor de nieuwsbrief maar mijn email adressen zijn ongeldig.
    hoe kan dat want ik heb deze adressen al jaren. Bvd voor uw reactie.

  15. Joël says:

    Lekker recept!
    1 klein detail; Gnocchi zijn geen schelpen 😉 maar kleine aardappel-dumplings. De grote schelpen heten Conchiglione.

    • Bedankt Joël! De zak pastaschelpen die ik gebruikte heette gnocchi, omdat ze lijken op de bekende aardappelpasta-bolletjes ‘gnocchi’. Conchiglione is een pastasoort die de vorm van een schelpje heeft. En die kun je natuurlijk ook prima gebruiken voor dit recept! 🙂

  16. Heerlijk! Inderdaad restaurantwaardig. Had geen spinazie in huis, dus eea geserveerd op een bedje van rucola. Ook lekker. Volgende keer probeer ik het met spinazie.

  17. Marjolein Parhan says:

    Heerlijk!! Heb ipv groene pesto Arrabbiata van Albert Heijn Excellent gebruikt. Resultaat was restaurant waardig!

  18. Heerlijk!!! Van plan om dit met kerst te gaan maken,
    voor de kids eventueel met kip een optie?

    • Hoi Jessica,

      Kip i.p.v. garnalen kan prima, als je kids geen garnalen lusten. (Maar laat ze maar eens een garnaal proeven, de meeste kinderen – ook onze dochter – zijn er dol op!)

  19. Fijn recept!’ Is super ontvangen hier…125ml slagroom is favoriet en zonder pesto….smaken komen beter uit de pesto vinden wij.

  20. Wat ben ik blij met deze website vol heerlijke gerechten!! Inmiddels de pasta met garnalen in pesto-roomsaus ook al een paar keer gemaakt en wat hebben we gesmuld! Bedankt en ga zo door!

Speak Your Mind

*