Pastasalade met honing-geitenkaas

Pastasalade met honing-geitenkaas

Er zijn ontelbare versies van pastasalade en (bijna) iedere familie heeft zo zijn eigen recept. Afhankelijk van de gelegenheid en het seizoen kun je eindeloos variëren met ingrediënten of je gebruikt gewoon wat er op dat moment in je koelkast ligt.

Hierbij geef ik jullie graag onze versie die wij regelmatig eten en ideaal is wanneer je geen zin of tijd hebben om lang in de keuken te staan maar toch iets lekkers wilt eten.

Ingrediënten voor 4 personen
350 gram fusilli pasta (die spiraaltjes)
2 hardgekookte eieren, in plakjes
125 gram geitenkaas met honing, verkruimeld
uitgebakken spekjes
handvol geroosterde pijnboompitten
3 tomaten, in stukjes gesneden
rode ui, in dunne halve ringen gesneden
1 el kappertjes
1 el gewelde witte rozijnen
mayonaise
zout en peper

Bereiding
Kook de pasta beetgaar, giet af en doe terug in de pan. Bewaar een klein beetje van het kookvocht. Voeg alle bovenstaande ingrediënten toe en maak de salade smeuïg met wat van het kookvocht, mayonaise en zout en peper. Laat iets afkoelen en serveer de salade lauwwarm met een lekkere frisse groene salade erbij.

Pastasalade met honing-geitenkaas

Pastasalade met honing-geitenkaas

Restje over? Laat de pastasalade helemaal afkoelen en zet hem in de koelkast. De volgende dag smaakt de pastasalade heerlijk als lunchgerecht! Maak hem dan eventueel eerst weer opnieuw wat smeuiger met wat mayonaise en augurkennat.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Debbie says:

    Mijn Anti pastasalade man heeft zitten smullen van deze salade tijdens onze vroege voorjaar sbbq. Dank voor het delen

Speak Your Mind

*