Pastasalade met mango en kip

Pastasalade met mango en kip

Een heerlijke en makkelijke pastasalade met mango en gebraden kip. Je kunt hem lauwwarm eten als makkelijk hoofdgerecht, of de volgende dag koud serveren als lunch. Ik gebruikte een restje gebraden kiprollade van de vorige dag maar je kunt ook prima gerookte kip of plakjes kipfilet gebruiken.

Ingredienten voor 4 personen

  • Zakje sla
  • 400 gram pasta
  • 1 mango, geschild en ontpit en in blokjes gesneden
  • Stuk gare kip, bijvoorbeeld kiprollade of gerookte kip, in blokjes of reepjes gesneden
  • Blok feta of bolletje mozzarella, verkruimeld of in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
  • Handje pijnboompitten, licht geroosterd
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

DSC_5482_800x536

Bereiding
Kook de pasta volgens de omschrijving op het pak beetgaar en spoel hem af met koud water in een vergiet. Laat uitlekken. Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met olijfolie en zout en peper. Voor de foto’s vond ik het iets mooier om de salade te serveren op een mooie schaal.

DSC_5485_800x536

DSC_5491_800x536

DSC_5493_800x536

Pastasalade met mango en kipEet smakelijk!

Tip! Als je pastasalade overhoudt is het een heerlijk lunchgerecht voor de volgende dag. Maak hem dan weer opnieuw smeuïg met wat olijfolie of eventueel een eetlepel mayonaise.

Comments

  1. Maria bruning says:

    Site net ontdekt! Fantastisch! Niet te moeilijk en origineel!
    Ga er zeker veel dingen van maken.
    Maria

Speak Your Mind

*