Perenjam met gember en vanille

Perenjam met gember en vanille

Hoewel ik maar een enkele keer jam eet — meestal op zondagmorgen, op een geroosterde boterham met gezouten roommboter —, vind ik het wel heel leuk om te maken. Jam maken is kinderlijk eenvoudig. Om de perenjam net een tikkie spannender te maken, voeg ik versgeraspte gemberwortel toe. Een verrassend lekkere combi! Deze perenjam smaakt lekker op een boterham, op een scone, door een cake, of bij een kaasplankje. 

Onderstaande hoeveelheid is voldoende voor 2 grote potten jam.

Ingrediënten

  • 1250 g rijpe (Conference) peer (geschild en schoongemaakt gewicht), geschild en in stukken
  • gesneden
  • 1 pak geleisuiker speciaal à 500 gram
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • Stukje verse gemberwortel, ca. 1,5 cm (of gewoon op gevoel), fijngeraspt
  • 1 el vanille-extract

Perenjam met gember en vanille

Verder nodig
Kookpan, 2 gesteriliseerde jam- of weckpotten met goed afsluitbare deksel

Bereiding
Doe de stukken peer, geleisuiker, citroensap, geraspte gember en vanille-extract in een pan en breng aan de kook.

Laat 3 minuten zachtjes pruttelen.

Om de perenjam wat fijner te maken kun je de perenstukjes fijnstampen met een pureestamper. Het is niet erg als er nog wat stukjes peer zichtbaar blijven, dat is juist lekker.

Giet de jam in de potten en draai de deksel erop. Zet op de kop zodat de potten vaccuum kunnen zuigen. Laat helemaal afkoelen en bewaar dan op een donkere, koele plek. Na opening in de koelkast bewaren.

Perenjam met gember en vanille

Perenjam met gember en vanille

Geniet ervan!

Comments

  1. Claudia says:

    Ik probeer mij aan te melden met mij al jaren emailadres maar krijg steeds dat het een ongeldig emailadres is. Ik snap dat niet. Kun jij dat rechtzetten. Vind de recepten fantastisch. Ik hou ontzettend veel van koken en doe dat elke dag met plezier. Kook al ruim 50 jaar elke dag. Groet.

Speak Your Mind

*