Philadelphia-cheesecake met salted caramel

Philadelphia-cheesecake met salted caramel

Vandaag geen Slank & Snel-recept, maar een recept waar je beslist heel heel heel blij van wordt …

Knijp jezelf maar in de arm, want beter dan dit wordt het niet: Philadelphia-cheesecake met salted caramel! De gitzwarte Oreo-bodem steekt beeldschoon af tegen de roomwitte, fluweelzachte en wolkig luchtige roomkaasvulling. En om het in je mond te laten knetteren en knallen van vreugde, bedek je dit hemelse smulfestijn met salted caramel en pure-chocoladedruppels. Geloof me, na de eerste hap stijg je op naar de zevende hemel …

Je kunt cheesecake op twee manieren maken: met een koude of warme bereiding.

Ik koos voor een warme bereiding. Waarom? Heel simpel: na het bakken zorgen de fluweelzachte structuur en de fenomenaal romige vulling voor levensgrote vlinders in je buik. Wil je verliefdheid in het kwadraat ervaren? Prikkel je zintuigen dan met deze warmhartige bereiding!

Cheesecake met Philadelphia had ik niet eerder gemaakt. Ik ben diep onder de indruk. Philadelphia-roomkaas is heerlijk smeuïg. Hij hoeft niet eerst zacht te worden; je kunt hem dus direct vermengen met andere ingrediënten. De smaak is fris en romig – precies goed! Ik sta al in de startblokken voor het volgende cheesecakerecept. Dat wordt een koude bereiding, want vlammende keukenliefde is de juiste balans tussen hart en verstand, tussen warm en koud. En ik beloof je, ook die bereiding wordt net zo romig en luchtig als deze hete hartendief. Wordt vervolgd …

Gebak/dessert voor 10 tot 12 personen – 20 minuten + 50 minuten in de oven + nacht afkoelen

Ingrediënten

Bodem

  • 2 rollen Oreo-koekjes
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 2 el cacaopoeder

Vulling

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 600 g Philadelphia roomkaas (naturel)
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 grote eieren
  • 1 tl vanille-extract

Afwerking

Verder nodig
Springvorm 23 cm, keukenmachine, elektrische handmixer, bakpapier

Bereiding een dag van tevoren

Vet de springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 140 graden.

Doe de Oreo’s in de keukenmachine en draai tot een fijn poeder. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg dan de koekkruimels en cacaopoeder toe. Roer goed door en verdeel ze over de bodem van de springvorm. Druk goed aan.

Doe de ingrediënten voor de vulling in een kom en mix tot een gladde mousse. Schenk dit mengsel in de springvorm. Beweeg de springvorm op en neer om de vulling gelijkmatig te verdelen en eventuele luchtbellen te verwijderen. Bak de taart circa 50 minuten in de oven (De zijkant van de taart moet gestold zijn en binnenkant mag nog licht trillen als je de vorm beweegt). Zet de oven uit en laat de taart in de oven volledig afkoelen (het liefst een nacht).

Afmaken op de dag zelf

Bereid de karamelsaus en laat afkoelen. Zet de Philadelphia-cheesecake op een mooie taartschaal en verwijder de springvorm.

Giet de afgekoelde salted caramel over het midden van de cheesecake en bestrooi met de chocoladedruppels.

Philadelphia-cheesecake met salted caramel

Enjoy!

Dit is een gesponsord bericht. 

Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
14 reacties

Deel je liefde

  1. katja

    Hoi!

    ik ben de taart nu aan het maken, maar ik wil hem vrijdag eten. Hoe kan ik het beste de taart redelijk vers houden?

    1. Hoi Katja, je kunt hem dan het beste in de springvorm laten zitten en als hij volledig is afgekoeld bewaren in een luchtdichte taarttrommel. Anders de springvorm afdekken met een bord of vershoudfolie. Morgen of vrijdag pas de salted karamel eroverheen schenken. Succes!

  2. Mirte

    Vandaag gegeten en vooral de bodem viel erg in de smaak bij de gasten.
    De taart is verder lekker maar wel erg machtig en volgende keer kies ik weer een andere uit mijn receptenmapje.
    Helaas had hij erg gelekt in de oven tijdens het bakken. Vaak doe ik extra al.folie om de onderkant van de taartvorm en dat was ik nu vergeten.

    1. Bij mij lekte hij niet, maar inderdaad, een bakpapiertje eronder is altijd een goed idee Mirte! 🙂

  3. Elisa

    Wat een heeeeerlijke cheesecake, hij ging schoon op gisteren op mijn verjaardag! Echt genieten!
    Ik wil meeeeer!!!

    1. Van harte nog Elisa! Leuk om te horen dat -ie gesmaakt heeft. 🙂

  4. Als meisterconditor moet ik zeggen smaak is toppie en ziet er goed uit, maar waarom niet de afbak temp. van de vulling erbij gezet, is toch geen moeite, alsook de afbaktijd van de bodem.
    grtz. en ga zo door.

    1. Goed lezen, de oventemperatuur staat erbij. 🙂

      1. Johanna

        Op welke temperatuur?

        1. Op 140 graden Johanna.

  5. Elisa

    Hmmm ik denk dat ik deze maar ga maken voor mijn verjaardag zaterdag! Dit moet wel in de smaak vallen 😀

  6. Joyce

    Lieve Annemiek ,
    Kind wat beschrijf jij de taart toch prachtig. Okee taart ziet er lekker uit maar door jouw tekstbijdrage ben ik helemaal om en ga m zsm maken.

    1. Leuk Joyce, ben heel benieuwd wat je ervan vindt … 🙂

  7. Jum, klinkt heerlijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde