Pipe rigate met zalm en venkel

Pipe rigate met zalm en venkel

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik dol ben op pasta. Alle soorten en maten, kleuren en smaken; ik hou ervan! Niet alleen vind ik pasta erg lekker, het is ook snel te bereiden en veelzijdig.  Zo kun je iedere dag pasta eten en toch steeds weer genieten van een totaal ander gerecht. Deze pipe rigate met zalm en venkel smaakt heerlijk en staat in een handomdraai op tafel!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
400 gram pipe rigate (grote pastaschelpjes)
125 gram pancetta (of eventueel gerookte spekreepjes)
Olijfolie
2 uien, gepeld en fijngesnipperd
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden
2 kleine venkels, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden*
350 gram verse zalmfilet zonder vel, in middelgrote blokjes gesneden
½ flesje kookroom light

Hou wat van het zachte venkelgroen achter voor garnering of hak wat groen fijn en roer vlak voor het serveren wat door de saus voor kleur en smaak.

DSC_7920_800x536

Bereiding
Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Giet af, laat een klein beetje kookvocht achter in de pan, en roer de pasta los met het resterende kookvocht en een scheut olijfolie.

Bak, terwijl de pasta kookt, de spekjes langzaam uit tot ze licht goudbruin zijn.

DSC_7933_800x536

Voeg de ui, paprika en venkel toe en bak mee totdat ze iets zachter zijn en beginnen te kleuren.

DSC_7934_800x536

Voeg de zalmblokjes toe en bak ze ongeveer 30 seconden mee. Bak ze dus niet helemaal gaar!

DSC_7939_800x536

Voeg de kookroom toe, warm even kort mee en zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.

DSC_7944_800x536

Schep de pasta op de borden en verdeel de venkel en zalm in roomsaus eroverheen.

DSC_7961_800x536

Eet smakelijk!

Tip! Ik laat me vaak verleiden om de saus extra romig en zacht te maken met een flinke eetlepel roomkaas, bijvoorbeeld philadelphia of mascarpone. Niet erg lijnproof, maar oh zo lekker!

Speak Your Mind

*