Pitabroodjes met zelfgemaakte kipshoarma

Pitabroodjes met zelfgemaakte kipshoarmaShoarma vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten en bestaat uit reepjes gekruid en geroosterd lamsvlees. Ik maak de shoarma dit keer zelf van kipfilet. Het is een heerlijk en snel gerecht, ideaal om te maken als je weinig tijd hebt.

Als je de knoflooksaus zelf maakt met yoghurt in plaats van mayonaise dan kun je dit tevens een ‘lijnvriendelijk’ recept noemen!

Ingrediënten voor 2 personen
3 kipfilets
1 rode paprika, in repen of blokjes gesneden (wij gebruikten er drie maar dit was misschien iets teveel van het goede :))
1 grote ui, in halve ringen gesneden
1 teentje knoflook, geperst
shoarmakruiden
arachideolie
pitabroodjes
knoflooksaus (zie hier mijn recept voor de ultieme zelfgemaakte knoflooksaus!)
wat salade om erbij te serveren

DSC_1588_800x536Bereiding
Bereid de salade en eventueel de knoflooksaus en zet deze vast klaar. Snijd de kipfilet in repen of blokjes en kruid ze met de shoarmakruiden. Verhit een wokpan met wat olie en bak de kip op hoog vuur snel aan alle kanten dicht. DSC_1592_800x536Schep de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Verwarm de pitabroodjes volgens de beschrijving op het pak. Bak in hetzelfde braadvet de uien, paprika en knoflook met 1 el shoarmakruiden.DSC_1594_800x536Als de groenten bijna beetgaar zijn voeg je de kip weer toe en bak alles nog ongeveer een minuut op hoog vuur tot de kip gaar is.DSC_1600_800x536Snijd de pitabroodjes voor 1/3 open en vul ze met de shoarma en knoflooksaus. Serveer met de salade.DSC_1610_800x536Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*