Pittige Oranjesoep – Pompoensoep

Pittige Oranjesoep - PompoensoepDeze fluwelige pompoensoep wordt pittig op smaak gebracht met rode currypasta en smaakt echt verrukkelijk. Vanwege de prachtige oranje kleur is het tevens een geschikte soep om te serveren op de aankomende Kroningsdag!

Ingrediënten
1 grote flespompoen
2 kippenbouillontabletten*
1 liter water
1 flinke el rode currypasta
1 grote ui
2 knoflooktenen
olijfolie
*Gebruik voor een vegetarische variant groentebouillontabletten.
DSC_5868_800x536
Verder nodig
Blender

Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de pompoen eerst in plakken en daarna in blokjes. DSC_5871_800x536De pompoen hoeft niet geschild te worden want deze wordt helemaal zacht en kun je dus gewoon opeten. Verhit een ruime pan met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook samen met de currypasta even aan. DSC_5872_800x536Voeg dan de blokjes pompoen toe en bak deze even mee. DSC_5873_800x536Verkruimel dan de bouillonblokjes erover en giet het water erbij. DSC_5880_800x536Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen totdat de pompoen helemaal zacht is. Giet de soep dan in de blender en pureer de soep. Ik pureerde de soep met een staafmixer in de pan zelf maar dat was geen succes. DSC_5884_800x536De pompoensoep vloog om mijn oren…

Schep de soep in een kom en garneer met wat volle yoghurt of crème fraîche en een paar plakjes rode peper.DSC_5886_800x536 Pittige Oranjesoep - Pompoensoep
Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*