Pizza di funghi e olivo – pizza met champignons en olijven

Pizza di funghi e olivo - pizza met champignons en olijven

Alleen al door de naam krijg je er zin in en waan je je in Bella Italia: pizza di funghi e olivo, oftewel pizza met champignons en olijven. Mijn man maakt het pizzadeeg altijd zelf maar schroom niet om een kant-en-klare pizzabodem te gebruiken. Vandaag ben ik vergevensgezind. 

Hoofdgerecht – 2 personen – 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 portie zelfgemaakt pizzadeeg of kant-en-klaar pizzadeeg
  • Grote bak champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Handvol zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • Stuk Parmezaanse kaas, geraspt
  • Paar el tomatenfritto
  • Zout en peper

DSC_7244_800x469

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (bij ons is dat 220 graden). Rol het pizzadeeg uit – op een licht bebloemd aanrecht – tot een grote ronde bodem en leg op een met bakpapier bekleed bakblik of op een speciaal pizzabakblik.

Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de ui en knoflook zacht.

DSC_7249_800x536

Zet het vuur hoog en voeg de champignons toe. Breng goed op smaak met zout en peper. Bak verder totdat de champignons zacht zijn en het vocht verdampt is. Roer de peterselie erdoor.

DSC_7258_800x536

Bestrijk de pizzabodem met de tomatenfritto en verdeel de champignons erover, gevolgd door de olijven, mozzarella en Parmezaan.

Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat de randen van het deeg goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Snijd de pizza in punten en serveer direct.

Pizza di funghi e olivo - pizza met champignons en olijven

Eet smakelijk!

Comments

  1. Super leuke blog!

    Ik nomineerde je voor de LIEBSTER AWARD, een award voor beginnende blogs. Voor meer info ga naar http://ellenfrederikafood.blogspot.be/2014/08/liebster-award-mijn-lieve-vriendin.html. Veel succes nog! Liefs, Ellen

Speak Your Mind

*