Pizza salmone met rode ui en kappertjes

Pizza salmone met rode ui en kappertjes

Dat ons gezin dol is op zelfgemaakte pizza is jullie vast niet ontgaan. Mijn man heeft het pizzadeeg inmiddels al zo vaak gemaakt en geperfectioneerd, dat hij zijn hand er niet meer voor omdraait om het na een lange werkdag, nog even snel te maken. Hij maakt altijd een grote hoeveelheid deeg die hij vervolgens in kleinere bolletjes verdeelt en invriest. Zo kunnen we op ieder gewenst moment genieten van de allerlekkerste homemade pizza’s! Dit keer belegden we de pizza met gerookte zalm, kappertjes, rode ui en kaas et voilà; pizza salmone!

Ingrediënten voor 1 grote of 2 kleinere pizza’s
250 g zelfgemaakt pizzadeeg
Pakje tomaten frito
Pakje gerookte zalm
1 rode ui, in halve ringen gesneden
Handvol belegen kaasblokjes
Bolletje mozzarella, in plakjes gesneden
2 el kappertjes
Paar blaadjes basilicum
Paar takje peterselie, fijngehakt
Zakje rucola sla
Zout en peper
Extra vergine olijfolie

DSC_0099_531x600

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (bij onze oven is dat 220 graden). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrechtblad en leg de bodem op een (eventueel met bakpapier bekleed) bakblik of pizzavorm.

Bestrijk de bodem met de tomatensaus en beleg verder met de overige ingrediënten, behalve de peterselie, rucola en olijfolie.

DSC_0106_800x514

DSC_0119_800x485

Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de bodem knapperig. Hussel de rucola om met wat olijfolie, zout en peper. Beleg de pizza uit de oven met de peterselie en wat rucola.

Pizza salmone met rode ui en kappertjes

Eet smakelijk!

Tip!
Als de gerookte zalm te lang in de oven zit kan hij droog worden. Je kunt de gerookte zalm daarom ook alleen de laatste minuut even meebakken, of pas na het bakken op de pizza leggen. Proef gewoon wat je zelf het lekkerst vindt!

Speak Your Mind

*