Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Een hartverwarmend herfstgerecht, romige pompoenrisotto met mascarpone en parmezaanse kaas. Wees gewaarschuwd want deze risotto is echt verslavend lekker! Het enige wat je nodig hebt om deze hemelse risotto te maken zijn wat goede ingrediënten en tijd… De rest gaat vanzelf!

Hoewel je een flespompoen niet per se hoeft te schillen, doe ik dat voor dit gerecht wel. De schil geeft toch net iets meer bite en in dit gerecht wil je juist fluwelige zachtheid. Het soort comfort food waarbij je alleen een lepel nodig hebt om het te eten!

Ingrediënten voor 2-3 personen
1 kleine flespompoen
1 ui of sjalot, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
250 gram risotto
1 liter warme groente- of kippenbouillon (van 2 bouillontabletten)
Olijfolie
100 gram mascarpone
Flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
Snufje chilivlokken

DSC_6234_800x536

Verder nodig
Braadpan of hapjespan

Bereiding
Schil de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen vervolgens eerst in plakken en daarna in blokjes.

DSC_6238_800x536

Verwijder de pitten en het draderige pompoenvlees.

Verhit een grote pan met dikke bodem met wat olie en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn. Zet het vuur dan wat hoger en bak de pompoenblokjes mee tot ze licht beginnen te kleuren.

Voeg de risotto en de chilivlokken toe (niet teveel want ze zijn erg heet!) en bak nog even kort mee.

DSC_6268_800x536

Zet het vuur laag en voeg dan zoveel bouillon toe totdat de risotto net onder staat.

DSC_6271_800x536

Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen.

DSC_6276_800x536

Let op dat de rijst niet droog komt te staan! Proef de risotto en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg, als de rijst bijna goed is, de mascarpone en Parmezaanse kaas toe en warm nog kort even mee.

Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Zet het vuur uit en serveer direct.

Pompoenrisotto met mascarpone en parmezaan

Eet smakelijk!

Comments

  1. Zit heerlijk te smullen! Eerste keer zelf risotto gemaakt en deze is top!
    Toevallig gevonden omdat ik nog pompoen en mascarpone over had, en zeker geslaagd 🙂

  2. Ineke Bergmans says:

    Zalig, dit! Comfort food op z’n best, maak ik zeker nog klaar. 🙂

  3. Amanda van Loon says:

    Geweldig recept, de toegevoegde mascarpone is magnifiek!
    We gaan dit zeker vaker maken! Aman

Speak Your Mind

*