Pompoensoep uit kinderkookboek ‘Op kookavontuur’

Pompoensoep uit kinderkookboek 'Op kookavontuur'

Dit is niet zomaar een pompoensoep, ik kreeg dit recept van Restaurant De Librije uit Zwolle! Het is afkomstig uit het kinderkook- en leesboek ‘Op kookavontuur’, dat Jonnie en Thérèse Boer samen maakten met Marij Sloothaak.

Door de toevoeging van kruidige specerijen als steranijs en kaneel krijgt deze soep een verrassende smaak. De sinaasappelsap die op het einde wordt toegevoegd zorgt voor een heerlijke frisheid. Dit is zeker mijn nieuwe favoriete pompoensoep!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote flespompoen, of twee kleintjes*
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 ml room
  • 1 stuk kaneelstok
  • 3 stuks steranijs
  • 2 dl sinaasappelsap
  • Zonnebloemolie
  • Zout

*Ik wilde een grote en kleine pompoen gebruiken voor deze soep, maar zag na het snijden dat de grote pompoen al ruim voldoende was. Als je alleen kleine pompoenen kunt vinden, gebruik er dan twee.

Bereiding
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen in gelijke stukken.

Maak de sjalot en de teen knoflook schoon en snij deze fijn. Verhit in een pan een klein beetje zonnebloemolie en fruit hier de sjalot en knoflook in aan.

Voeg de stukken pompoen toe en bak deze ook even kort aan.

Voeg vervolgens de bouillon, room, kaneel en steranijs toe.

Kook de pompoen gaar op zacht vuur.

Wanneer de pompoen gaar is, de steranijs en kaneel eruit halen.

Blender de soep dan fijn met een staafmixer.

Eventueel de soep zeven als er grote stukken in blijven zitten. Voeg het sinaasappelsap toe, warm de soep nog even door, en breng de soep op smaak met zout.

Pompoensoep uit kinderkookboek 'Op kookavontuur'

Mooi van kleur en heerlijk van smaak.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*