Provencaalse courgettes

Provencaalse courgettes

Dit is een heel eenvoudig te maken en bijzonder smakelijk bijgerecht uit de Provence, Frankrijk: provencaalse courgettes. De courgettes worden op laag vuur zachtjes gestoofd in het vocht van tomaten. Heerlijk met gebraden lamsrack (recept volgt) en pommes boulangère

Bijgerecht – 4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden
  • 2 tomaten, gewassen en in stukken gesneden
  • Zout en peper uit de molen
  • Olijfolie
  • Takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • Klein handje basilicumblaadjes om te garneren

Bereiding
Verhit wat olie in een hapjespan en bak de courgettes even lichtjes aan. Voeg de tomaten, tijm, laurier en knoflook toe en breng goed op smaak met zout en peper.

DSC_0665_800x536

Zet het vuur laag en stoof de courgettes totdat ze zacht zijn. Doe eventueel de deksel op de pan om het garingsproces te versnellen.

DSC_0667_800x559

Bestrooi de courgettes vlak voor serveren met de verse basilicumblaadjes en druppel er nog wat extra vierge olijfolie overheen.

Provencaalse courgettes

Eet smakelijk!

Comments

  1. Wat heb je toch altijd heerlijke recepten…….. Ga dit zeker maken en verheug me op je lams rack!

Speak Your Mind

*