Pruimen crumble met kaneel en amaretto

Pruimen crumble met kaneel en amaretto

Ben je op zoek naar een makkelijk, snel te maken en superlekker dessert? Hou dan op met zoeken en duik de keuken in om deze pruimen crumble met kaneel en amaretto te maken. Je kunt de pruimen natuurlijk ook vervangen voor ander fruit zoals perzik, peer, appel, frambozen, bramen en ga zo maar door.

Ingrediënten
Pruimen
Kaneelpoeder
Ongezouten roomboter
Suiker
Amaretto likeur of eventueel een andere likeur die je lekker vindt
Portie zelfgemaakt kruimeldeeg

DSC_3967_800x536

Verder nog
kleine ovenschaaltjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Vet de ovenschaaltjes in met boter en leg de pruimen erin.

DSC_3964_800x536

Bestrooi de pruimen met wat suiker, kaneel en leg er een klontje roomboter tussen. Besprenkel met wat amaretto en bedek royaal met het kruimeldeeg. Strooi nog wat kaneelpoeder over het kruimeldeeg en leg er een paar klontjes roomboter op.

DSC_3980_800x536

Zet de schaaltjes in de oven. Bak ze ongeveer 20 minuten of totdat het fruit zacht is en het kruimeldeeg licht begint te kleuren. Serveer de crumble eventeel met een bolletje vanilleijs of een dot geklopte slagroom.

Pruimen crumble met kaneel en amarettoEet smakelijk!

Speak Your Mind

*