Pulled pork pizza

Pulled pork pizza

Als het aan mij ligt eet ik alle dagen pizza. Wel de zelfgemaakte variant natuurlijk, want daar kan niets aan tippen. Zelfs de beste pizzeria niet!

Met het basisrecept voor pizzadeeg kun je alle kanten op. Ik heb altijd zelfgemaakte bolletjes pizzadeeg in de vriezer liggen, wachtend om uitgerold en belegd te worden. Omdat mijn koelkast dit keer nog vol lag met restjes pulled pork na het verjaardagsdiner van mijn broer, besluit ik te gaan voor pulled pork pizza. Echt zó lekker!

Hoofdgerecht voor 2 personen — 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • Restje pulled pork
  • Barbecuesaus (ik ben fan van de Mississippi barbecuesaus)
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes gesneden
  • Stukje Parmezaan, geraspt
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 rood pepertje, in ringen gesneden
  • 2 plakjes cheddar smeltkaas

Verder nodig
Bakblik bekleed met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Rol het pizzadeeg uit tot een ronde of vierkante lap en bestrijk met barbecuesaus. Beleg de bodem met de geraspte Parmezaan, mozzarella, rode ui, pulled pork en voor de liefhebber het rode pepertje en cheddar.

Bak de pizza in het midden van de oven in circa 10 minuten knapperig en goudbruin.

Pulled pork pizza

Eet smakelijk!

Comments

  1. Vandaag deze pizza gemaakt. Hij was heerlijk. Bedankt voor het recept.

Speak Your Mind

*