Quiche van het bakblik met feta en tuinkruiden

Quiche van het bakblik met feta en tuinkruiden

Ik ben dol op quiche! Door te variëren met de vulling kun je steeds weer een andere draai aan dit heerlijke gerecht geven. Deze quiche van het bakblik kun je makkelijk in vierkante blokjes snijden en is daarom ideaal voor een buffet of om als hapje te serveren. Warm geserveerd met een salade erbij is het prima hoofdgerecht.

Ingredienten
diepvriesbladerdeeg
bakje beenhamblokjes
250 ml slagroom, kookroom of crème fraiche
3 eieren
handvol verse tuinkruiden, fijngehakt
pakje witte- of fetakaas, in blokjes gesneden
300 gram gesneden groenten
zout en peper
olijfolie

DSC_4250_800x536

Verder nog
diep bakblik, koekenpan

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakplaat in en verdeel hier het bladerdeeg over. Rek en strek het, als het ontdooid is, met je handen uit elkaar en druk de naden goed dicht.

DSC_4269_800x536

Verhit de koekenpan met olie en bak de groenten op hoog vuur totdat ze geslonken zijn en beginnen te kleuren.

DSC_4267_800x536

Tijdens het koken sta ik onder streng toezicht en moet zo nu en dan ter controle wat laten proeven.

DSC_4253_800x536

Roer de hamblokjes erdoor, breng op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.

DSC_4273_800x536

Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg en leg de blokjes kaas erop.

DSC_4279_800x536

Klop de eieren los met de room, tuinkruiden en zout en peper en giet dit over de groenten.

DSC_4262_800x536

DSC_4294_800x536

Bak de quiche 20-30 minuten of totdat het eimengsel gestold is en de bovenkant goudbruin.

DSC_4297_800x536

Laat de quiche voor het aansnijden iets afkoelen. Lekker met een groene salade.

Quiche van het bakblik met feta en tuinkruiden

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    Ja Annemiek die leeftijd heeft zij nu
    maar geloof mij, na twee kinderen
    en vier kleinkinderen heb ik enige
    ervaring. HET GAAT OVER.
    En inderdaad eten heeft veel met
    herinnering te maken. Mijn oma had
    gewoon een halve varkenskop in de keuken
    waar ze dan zult van ging maken. Ook emmers
    met rauwe kuit. werd gekookt en dan gebakken
    En dan de zinken emmers met deeg voor de
    oliebollen. Mocht je vooral niet rennen want dan
    sloeg het deeg neer. De varkenskoontjes nergens
    meer te koop. Vroeger kreeg ik ze van het slachthuis
    daar had mijn man zijn opa gewerkt en ging dat voor
    ons nog altijd halen. Volgens Herman den Blijker is
    dat prima werkvlees zoals hij het noemt. en hij heeft
    gelijk.

    Eten heeft inderdaad met nostalgie en gezelligheid
    te maken.

    Groetjes Lya

  2. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    Heerlijk Annemiek,

    Deze ga ik echt maken ook wij
    zijn hier gek op. In Frankrijk had
    iedere bakker dit werd ook nog keurig warm
    gemaakt. Maar hier is het best al een tijdje
    geleden dat ik dit gemaakt heb.

    En dat mooie dametje kijkt helemaal
    niet zo streng. Heerlijk mijn kinderen waren
    ook veel in de keuken en zowel mijn zoon als
    mijn dochter koken heel lekker.

    Mijn kleinkinderen vinden ook veel lekker
    Jong geleerd oud gedaan toch. En zeker
    aan veel smaken gewend. TOP

    Groetjes Lya

    • Beter dan van de echte Franse bakker zul je ze niet vinden denk ik. Heerlijk! Onze dochter zit nu in een fase dat alles wat groen en gekleurd is, ‘bah’ is. Ik maak me er niet druk om, laat haar helpen en proeven tijdens het koken en zorg dat de keuken een warme, fijne plek is. Ik at vroeger heel veel niet, waaronder spruitjes en bruine bonen, maar als ik er nu aan terug denk voel ik niets anders dan nostalgie en liefde… De ervaring van eten is bovenal een herinnering.

Speak Your Mind

*