Quinoa-risotto met prei en geitenkaas

Quinoa-risotto met prei en geitenkaas

Ik ben dol op makkelijke eenpansgerechten zoals deze heerlijke quinoa-risotto met zachte prei en geitenkaas. Eenmaal in de pan heb je er geen omkijken meer naar, behalve af en toe even gedachtenloos door de pan te roeren. I love it! 

Hoofdgerecht – 3 personen – 30 minuten

Ingrediënten
280 g quinoa
2 preien, goed gewassen, uitgelekt en in ringen gesneden
100 g zachte geitenkaas
1 kippenbouillontablet
650 ml water
75 g beenham, in repen gesneden
Honing
Olijfolie

DSC_8218_800x536

Bereiding
Verhit een pan met dikke bodem met wat olie en fruit de prei zacht. Breng op smaak met wat zout en peper.

DSC_8221_800x536

Voeg de quinoa toe en bak kort op laag vuur mee.

DSC_8227_800x536

Verkruimel de bouillontablet erover en voeg het water toe. Kook de quinoa op laag vuur, totdat hij gaar is en het vocht bijna is opgenomen.

DSC_8229_800x536

Ondertussen heb je tijd voor een dansje.

Roer tot slot de beenham en verkruimelde geitenkaas erdoor.

DSC_8236_800x536

Breng de quinoa op smaak met wat honing, olijfolie, zout en peper. Serveer direct.

DSC_8244_800x473

Eet smakelijk!

Tip! Garneer de quinoa met wat geroosterde pijnboompitjes.

Comments

  1. Tinie says:

    Dit lijkt me heerlijk, ga ik morgen maken!

  2. Debbie Dijkdrent says:

    Een makkelijk, voedzaam en heerlijk recept.

  3. nicole says:

    Ik heb nog nooit risotto van quinoa gegeten, toch maar eens proberen want dit lijkt me lekker!

    • Hoi Nicole, dit was ook mijn eerste ervaring met quinoa-risotto en het is erg goed bevallen. Echt een aanrader! Er zullen in de toekomst dan ook ongetwijfeld nog veel meer lekkere recepten volgen met risotto van quinoa. Ben ook erg benieuwd wat jij ervan vindt… 🙂

Speak Your Mind

*