Remouladesaus – Franse klassieker!

Remouladesaus - Franse klassieker!Deze klassieke Franse remouladesaus smaakt heerlijk bij gebakken of gefrituurde vis zoals bijvoorbeeld kibbeling. Je kunt hem echter ook als basissaus gebruiken voor zelfgemaakte aardappelsalade. Een heerlijk bijgerecht voor de barbecue!

Remoulade versus Ravigotte
Remouladesaus komt van oorsprong uit de Franse keuken en behoort daar tot een van de klassiekers. De saus wordt vaak verward met een andere Franse klassieker namelijk de ravigote. Ravigote (ook wel ravigottesaus genoemd) is van origine echter een vinaigrette (dressing) en geen saus.

Omdat ik de remouladesaus maakte voor bij de zelf gebakken kibbeling voegde ik wat citroensap toe aan de saus in plaats van mosterd zoals het eigenlijk hoort.

Ingrediënten
4 el mayonaise
4 el griekse of turkse yoghurt
1 el vers geknipte bieslook
1 el vers gehakte peterselie
1 el citroensap
1 el kappertjes
1 el fijngehakte augurk

Bereiding
Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar en klaar is je saus! DSC_6699_600x402Remouladesaus - Franse klassieker!Supermakkelijk toch?

Aardappelsalade
Mocht je deze remouladesaus willen gebruiken als basis voor je zelfgemaakte aardappelsalade is het ook erg lekker om wat hardgekookte eieren aan de saus toe te voegen.DSC_6704_600x402DSC_6705_600x402DSC_6707_600x402DSC_6708_600x402Meng de saus vervolgens met in blokjes gesneden gekookte aardappel en laat helemaal afkoelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Mmmmmm….

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ans Kwak says:

    Beste Annemiek,

    Wat ziet de kibbeling er op de foto’s geweldig lekker uit!! Mooie en duidelijke fotoserie ook!
    Ik was meteen verkocht toen ik je foto’s met recept zag! Ik ga morgen de kibbeling klaarmaken, heb ik altijd al gewild om het helemaal zelf te kunnen, zeker ook voor mijn kleinkinderen. (4 en 6) Als ze komen logeren, moet oma altijd frietjes met kibbeling klaarmaken, maar tot nu toe dus gekocht bij de visboer en dan opwarmen in de oven, het korstje van de kibbeling wordt dan slap…, vind ik altijd zo jammer.
    Vandaag ga ik alvast de remouladesaus bereiden, ziet er ook erg lekkervuit, ben benieuwd.
    Ik laat je morgen weten hoe lekker we (mijn man en ik) het vonden.

Speak Your Mind

*