Rijkelijk belegde vispizza

Rijkelijk belegde vispizza

Het eerste wat onze dochter roept zodra het woord pizza valt is; “Jippie!! Mag ik het deeg uitrollen en de saus uitsmeren!” Natuurlijk slaan we haar enthousiaste assistentie in de keuken niet af en mag zij zelf haar eigen hoekje van de vispizza beleggen, die vol komt te liggen met kaas, garnalen en tomaat. Wij laten haar lekker haar gang gaan, want zien met de tijd dat haar hoekje steeds kleurrijker wordt…

Als je zorgt dat je het pizzadeeg van tevoren al gemaakt hebt, duurt het maken van deze pizza hooguit 20 minuten, inclusief de oventijd! Omdat pizzadeeg, voor het beste resultaat, twee keer moet rijzen kun je hier het beste ’s ochtends, of de dag ervoor al mee beginnen. Wij vriezen altijd de helft van het deeg in, zodat we op ieder gewenst moment kunnen genieten van zelfgemaakte pizza!

Hoofdgerecht – 2-3 personen – 10 minuten + 6 minuten in de oven

Ingrediënten
1 portie zelfgemaakt pizzadeeg (voor deze pizza heb je maar de helft van het recept nodig, maar het overige deeg kun je prima invriezen voor een volgende keer.)
Paar eetlepels tomatensaus (b.v. tomaten frito of een pak gezeefde tomaten)
Gedroogde oregano
1 bolletje mozzarella, goed uitgelekt en in plakjes gesneden
Flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
Flinke handvol gepelde, rauwe garnalen
50 g verse tonijn, in plakjes gesneden
50 g verse zalmfilet, in plakjes gesneden
Paar blaadjes verse basilicum, opgerold en in repen gesneden
Handvol zwarte, ontpitte olijven, gehalveerd
Handvol cherrytomaten, gehalveerd
Wat bloem om te bestrooien

DSC_5729_800x536

Verder nodig
Bakblik bekleed met bakpapier, kwast, deegroller

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol het pizzadeeg uit ter grootte van het bakblik. Leg het deeg op het bakblik en bestrijk de bodem met tomaten frito.

DSC_5732_800x536

Bestrooi met wat oregano en beleg met de mozzarella en geraspte kaas.

DSC_5741_800x536

Verdeel de olijven, tomaten en garnalen erover en bestrooi met een klein beetje zout en peper.

DSC_5744_800x540

Bak 4-6 minuten in de oven, of totdat de garnalen net roze gekleurd zijn. Haal de pizza uit de oven en verdeel de zalm, tonijn en basilicum erover. Bestrooi opnieuw met een beetje zout en peper en eventueel nog wat oregano.

Rijkelijk belegde vispizza

Bak nog een halve minuut in de oven. De zalm en tonijn moeten net niet helemaal gaar zijn, dan zijn ze het lekkerst! Omdat de vis in dunne plakjes is gesneden, heeft het maar heel kort nodig, dus blijf er bij!

Rijkelijk belegde vispizza

Serveer de vispizza eventueel met wat groene slablaadjes, lichtjes aangemaakt met olijfolie. Eet smakelijk!

Comments

  1. Dit ziet er heerlijk uit! Ben zelf ook dol op pizza’s maken! Gebruik je altijd kant en klaar deeg of maak je dit ook wel zelf?

Speak Your Mind

*