Risotto met geroosterde groenten

Risotto met geroosterde groenten

Ik ben dol op risotto vanwege de romige en zachte textuur; het ultieme ‘Comfort Food’! Deze smaakvolle risotto maakte ik met de groenten die overbleven na ons avondje gourmetten. Gebruik voor dit gerecht dus gerust groenten die jij zelf het lekkerst vindt. Voor wat extra smaak roosterde ik ook nog wat stukjes chorizo mee met de groenten. Die zorgen namelijk voor een ware smaakexplosie in je mond…

Ingrediënten
200 gram risottorijst
1 sjalotje
400 gram groenten naar keuze (b.v. ui, courgette, paprika, champignons)
chorizo
geraspte parmezaanse kaas
600 ml kippenbouillon (van 1 kippenbouillontablet)
klontje roomboter
olijfolie
zout en peper uit de molen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groenten en een stukje chorizo in gelijke stukken en verdeel ze over een ovenschaal of braadslee. Besprenkel ze met olijfolie en maal er wat zeezout over uit de molen. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven of totdat ze goudbruin worden. Roer de groenten af en toe even om.

DSC_4823_800x536

DSC_4828_800x536

Pel en snipper ondertussen het sjalotje en fruit deze zacht in een pan met wat olijfolie. Voeg dan de risotto toe en fruit nog even mee.

DSC_4819_800x536

DSC_4820_800x536

Voeg dan alle bouillon toe en roer dit even door.

DSC_4822_800x536

Zet de pan met de deksel erop op een laag vuur en laat de rijst rustig garen. Zet het vuur uit als het vocht bijna is opgenomen en de rijst beetgaar is.

DSC_4827_800x536

Roer er een klontje roomboter (ik gebruikte mijn zelfgemaakte kruidenboter) door en een handvol geraspte kaas.

DSC_4832_800x536

DSC_4835_800x536

Schep de risotto op borden en verdeel de geroosterde groenten erover.

DSC_4847_800x536

Risotto met geroosterde groenten

Eet smakelijk!

Comments

  1. Julie says:

    Mmm ziet er lekker uit! ik ben dol op geroosterde groenten.
    Groetjes Julie

Speak Your Mind

*