Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Hoewel we dankzij het prachtige en warme weer van de afgelopen tijd inmiddels ook alweer volop kunnen genieten van het ‘witte goud’, maakte ik dit keer een heerlijke risotto met groene asperges. Lekker makkelijk ook, want je hoeft ze niet te schillen!

Hoofdgerecht – 3 personen – 45 minuten

Ingrediënten
250 g risottorijst
200 g groene asperges, in drieën gesneden
2 kleine sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
1 liter groente– of kippenbouillon, van 2 bouillontabletten of zelfgemaakt
Rasp van 1/2 biologische citroen
Flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
2 el zachte naturel roomkaas
Extra vierge olijfolie

DSC_4914_800x536

Eventueel nog extra toe te voegen: snufje gedroogde chilivlokken, scheut droge witte wijn en wat pittige radijssaus

Bereiding
Verwarm op laag vuur de groentebouillon. Niet laten koken.

Verhit een pan op laag vuur met wat olijfolie en fruit de sjalotjes met eventueel de chilivlokken tot ze zacht zijn.

DSC_4916_800x536

Voeg de risotto toe en bak even mee totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.

DSC_4919_800x536

Blus de risotto eventueel eerst af met de witte wijn, laat kort even inkoken en voeg dan zoveel bouillon toe totdat de rijst net onder staat. Zet het vuur laag en voeg steeds weer opnieuw wat bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen. Roer regelmatig.

DSC_4926_794x600

Voeg halverwege de bereidingstijd de asperges toe, houd de aspergetips nog even achter de hand.

Voeg als de risotto bijna gaar is en de bouillon bijna is opgenomen, de Parmezaanse kaas, roomkaas, aspergetips en citroenrasp erdoor. Warm alles nog even door en zet het vuur dan uit.

DSC_4934_800x536  Risotto met groene asperges

Schep de risotto op en verdeel over ieder bord wat van de radijsdressing en druppel er nog wat extra olijfolie overheen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*