Rode vruchtencoulis (dessertsaus)

Rode vruchtencoulis

Deze prachtige, intens rode vruchtencoulis oftwel rode dessertsaus is heel makkelijk om te maken. Hij smaakt heerlijk over het ijs, door de yoghurt of kwark, en is natuurlijk onmisbaar bij de Italiaanse panna cotta of deze verrukkelijke kwarktaart! (recept volgt)

Ingrediënten
250 g rood fruit, vers of diepvries
1 citroen, alleen het sap
75 g suiker

Verder nodig
Fijne zeef

Bereiding
Doe het fruit, citroensap en de suiker in een pannetje en kook op middelhoog vuur, totdat het fruit moes is.

DSC_7838_800x536

Haal het sap door een fijne zeef (vergeet de puree aan de onderkant van de zeef niet aan het gezeefde vocht toe te voegen!) en laat afkoelen.

DSC_7927_800x508

Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Je kunt het zeker 4 dagen bewaren.

Speak Your Mind

*