Romige kokosrijst

Romige kokosrijst

Deze romige en geurende kokosrijst met frisse limoenblaadjes smaakt verrukkelijk en is een perfecte begeleider van tal van Aziatische gerechten.

Rijst koken
Veel mensen gieten de rijst na het koken af waarmee je ook meteen alle smaken wegspoelt. Zonde! Wanneer je precies de juiste hoeveelheid vocht toevoegt zal de rijst al het vocht opnemen en blijven alle smaken behouden. Om rijst te koken kun je als richtlijn het volgende aanhouden: voeg 1,5 keer zoveel vocht toe als rijst, of zorg ervoor dat het vocht in de pan een duimbreedte boven de rijst uitkomt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 (koffie) kopjes basmati rijst
  • 1,5 kopje kippenbouillon, of water
  • 1,5 kopje kokosmelk*
  • 3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)

*De overige kokosmelk kun je eventueel gebruiken voor dit heerlijke kip-kerrie gerecht en de rijst hiermee serveren.

Bereiding
Doe de rijst in een ruime pan en voeg de kippenbouillon, kokosmelk en limoenblaadjes toe.

Romige kokosrijst

Breng met de deksel op de pan aan de kook. Zet dan de deksel schuin op de pan en zet het vuur laag. Kook ongeveer 15 minuten heel zachtjes verder en zet dan het vuur uit. Laat met de deksel op de pan 5 tot 10 minuten verder nagaren totdat al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Verwijder de limoenblaadjes en roer de rijst voorzichtig los. Serveer met bijvoorbeeld ajam of babi ketjap, sajoer boontjes of gewokte witte kerrie kool.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*