Romige vislasagne met courgette

Romige vislasagne met courgette

Deze romige vislasagne met courgette smaakt verrukkelijk en ziet er bovendien erg feestelijk uit! Het is een mooi gerecht om te serveren tijdens een diner voor vrienden of familie. Je gaat hier beslist hoge punten mee scoren! Het is bovendien een vrij eenvoudig gerecht om te maken en je hebt er geen oven voor nodig.

Het recept komt uit de ‘Proef&’ van de Gall&Gall en heb ik hier en daar iets aangepast naar eigen smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 ml slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • half kippenbouillontablet
  • 2 el mosterd
  • 500 gram kabeljauw*
  • 100 gram gerookte zalm
  • 125 gram kleine Hollandse garnalen
  • 1 courgette
  • 6 gedroogde lasagnevellen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • paar takjes verse dille

DSC_7089_600x402

*Ik gebruikte ingevroren en ontdooide kabeljauw die mijn man eerder zelf gevangen had.

Verder nodig
fijne rasp

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de lasagnebladen. Was en rasp de courgette met schil.

DSC_7092_600x402

Verwarm de slagroom, crème fraîche en mosterd in een pannetje en verkruimel hier de bouillontablet over.

DSC_7097_600x402

Laat ondertussen de lasagnevellen een voor een in het kokende water zakken en kook ze gaar.

DSC_7103_600x402Snijd de kabeljauw in stukken en voeg ze toe aan de saus.

DSC_7106_600x402

Als de kabeljauw bijna gaar is zet je het vuur uit en roer je de repen zalm erdoor.

DSC_7114_600x402

Proef de saus en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Bak de courgette in een koekenpan met wat olie ongeveer 1,5 minuut op middelhoog vuur totdat het vocht verdampt is en de courgette beetgaar is.

DSC_7108_600x402

Breng op smaak met zout en peper. Schep de lasagnebladen uit de pan op een bord en druppel er wat olijfolie overheen. Haal de bladen even los van elkaar om te zorgen dat ze niet meer aan elkaar blijven plakken.

DSC_7120_600x402

Snijd de lasagnebladen door de helft en begin met het opbouwen van de lasagne. Begin met een lasagnevel en verdeel hier van courgette over.

DSC_7149_600x402

Lepel vervolgens de vissaus erover gevolgd door wat garnalen en geknipte dille.

DSC_7153_600x402

Dek af met een lasagnevel en herhaal dit nog een keer.

DSC_7160_600x402

Eindig met een derde en laatste lasagnevel en wat vissaus. Garneer met een takje dille.

DSC_7170_600x402

Romige vislasagne met courgette

Eet smakelijk!

Bron: Blad ‘Proef&’ van de Gall&Gall met onderstaande wijntip!

Wijnadvies: een fruitige witte wijn zoals bijvoorbeeld de Italiaanse Planeta La Segreta Bianco

Comments

  1. De vislasagne is erg goed. Ik heb wel het een en ander toegevoegd: knoflook, Italiaanse kruiden, geraspte oude kaas en paprika. Ik heb de lasagne laag voor laag in een ovenschaal gemaakt met verse lasagnebladen.

  2. Vislasagne werd het vandaag en het was HEERLIJK en easy!
    Mijn zoon en ik houden van vis, de rest niet.
    Voor de rest een heerlijke -met alleen maar verse groente- macaroni gemaakt
    en wij aan de vislasagne, wat onwijs leuk, ik ga het zeker vaker maken 🙂

  3. Monique van Bellen says:

    ohh Annemiek,
    We houden nog steeds niet van koken, maar steeds vaker staat er op de zaterdag een gerecht van jou op het menu wat we met zijn tweeën klaarmaken. Ja ja , wij doen aan keuken liefde!
    Dit heerlijke gerecht eten we morgen voor de tweede keer. Zo lekker! Dank je wel!!

  4. Ziet er zo heerlijk uit….
    Zou je het ook vantevoren kunnen maken?

  5. ik geniet enorm van jouw heerlijk uitziende recepten en ga er zeker proberen !

Speak Your Mind

*