Rosbiefsalade met boursin, rettich en radijs

Rosbiefsalade met boursin, rettich en radijs

Na een lange, vermoeiende werkdag heb je soms gewoon zin in een lichte, makkelijke maaltijd. Deze rosbiefsalade is niet alleen makkelijk en snel klaar te maken, maar smaakt ook verrukkelijk! Je kunt eenvoudig je eigen draai geven aan dit gerecht door ingrediënten weg te laten, of juist toe te voegen en hier eindeloos mee te variëren. Het kan eigenlijk niet misgaan! Ik vind de pittige smaak van radijs en rettich fantastisch combineren met de smaak van de rosbief gevuld met zachte roomkaas.

Licht hoofd- of lunchgerecht voor 2 personen, of hapje voor 10 personen

Ingrediënten

  • 1/3 komkommer, half om half met dunschiller geschild en in plakjes gesneden
  • 2 kleine wortels, geschrapt en geraspt
  • 4-5 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • Stukje rettich, julienne gesneden (lucifer dunne reepjes)
  • 1 rode ui, gepeld en in dunne halve ringen gesneden
  • 1 kropje litte-gem, blaadjes losgetrokken (wel heel laten!) en gewassen
  • 1 limoen, alleen het sap
  • Extra vierge olijfolie
  • Kneepje honing
  • Pakje gesneden (peper)rosbief, ruim 10 plakjes
  • Pakje boursin

DSC_1254_800x536

Bereiding
Snijd de groenten.

DSC_1262_800x536

DSC_1260_800x536

DSC_1261_800x536

Rol de rosbief op met een plakje boursin. Klop het limoensap met wat olie en honing tot een dressing.

DSC_1264_718x600

Verdeel de sla schuitjes op een mooi bord en verdeel in ieder schuitje wat komkommer, wortel, radijs, rettich en rode ui.

DSC_1256_800x536

Rosbiefsalade met boursin, rettich en radijs

Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met zout en peper. Leg bovenop ieder schuitje een rosbief rolletje.

Je kunt dit gerecht als (maaltijd) salade serveren, maar je kunt de sla schuitjes ook als hapje rond laten gaan op bijvoorbeeld een feestje, of serveren als gezonde tv-snack. Je kunt de schuitjes makkelijk in één hand vasthouden en ervan eten, zonder (al teveel) te knoeien.

DSC_1309_800x536

DSC_1311_618x600

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*