Rosti met prei, Gruyere en gebakken spiegelei

Rosti met prei, Gruyere en gebakken spiegelei

Serveer deze gebakken rosti met prei, Gruyère kaas en spiegeleieren als heerlijk bijgerecht, of als eenvoudig vegetarisch hoofdgerecht.

Dit is een perfect gerecht om te maken wanneer je een restje gekookte aardappels over hebt van de vorige dag. De gekookte aardappels moeten namelijk geraspt worden en dit gaat het beste als ze helemaal zijn afgekoeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram gekookte en afgekoelde aardappels, grof geraspt
  • 1 grote prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • Flinke handvol Gruyère kaas, geraspt
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Vloeibare bak en braad

DSC_2371_800x522

Bereiding
Bak de prei in een klein beetje olijfolie totdat hij zacht is, laat de prei niet kleuren.

DSC_2376_800x536

Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Schep de prei en geraspte kaas voorzichtig door de aardappel en breng weer op smaak met wat zout en peper.

DSC_2379_800x536

Verhit een grote koekenpan met vloeibare boter en doe de rosti in de pan.

DSC_2381_800x581

Druk lichtjes aan en bak op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is. Draai de rosti voorzichtig om op de deksel. Doe weer een beetje boter in de koekenpan en schuif de rosti weer terug in de koekenpan. Bak nu de andere kant goudbruin.

DSC_2387_800x586

Bak in een andere pan 2 spiegeleieren en leg deze op de rosti.

Rosti met prei, Gruyere en gebakken spiegelei

Wij aten de rosti met gehaktbrood, een mosterdsausje, frisse sla en augurken.

Eet smakelijk!

Bron: Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’

Speak Your Mind

*