Rundvleesbitterballen

Rundvleesbitterballen

Deze heerlijke zelfgemaakte rundvleesbitterballen zijn een grote hit op verjaardagen of feestjes. Je maakt ze gewoon zelf, want zo moeilijk is het niet!

Voor de ingrediënten en bereiding verwijs ik jullie naar mijn eerder verschenen post over zelf rundvleeskroketten maken. Ik maakte van de ene helft van de ragout kroketten en van de andere helft bitterballen.

DSC_8610_800x536

DSC_8613_800x536

DSC_8619_800x536

DSC_8621_800x536

Je kunt de bitterballen net zoals de kroketten na het maken het beste invriezen.

DSC_8626_800x536

Als ze bevroren zijn kun je ze mooier bakken. Bak de bitterballen ongeveer 4-5 minuten op 180 graden.

DSC_8655_800x536

Rundvleesbitterballen

Variëren met de vulling
Je kunt natuurlijk eindeloos varieren met de vulling voor de bitterbal. Vervang bijvoorbeeld de runderbouillon door kippenbouillon en voeg aan de roux stukjes fijngesneden champignons en pancetta toe. Of vervang de bouillon door melk (je maakt dan bechamelsaus) en voeg geraspte kaas toe voor kaasbitterballen. Vergeet niet om altijd lekker veel fijngehakte tuinkruiden toe te voegen aan de roux!

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hoi Annemiek, heb jij deze bitterballen al in de airfryer gepobeerd?
    Ik heb er sinds zaterdag 1 😀

Speak Your Mind

*