Koken op de camping: salade caprese

Koken op de camping: salade caprese

Gezeten op een camping met de naam Bella Italia kan ik me geen geschiktere lunch bedenken dan salade caprese: een op en top zomersalade van plakjes tomaat, (buffel)mozzarella en basilicum, in de kleuren van de Italiaanse vlag! Ik voeg zelf nog wat olijven toe, omdat ik daar zo dol op ben. Simpel om te maken en o zo lekker!

Gebruik voor dit gerecht de allerlekkerste zongekuste tomaten, verse mozzarella en vlezige olijven die je maar kunt vinden op de plaatselijke markt. Zo wordt zelfs het inkopen van de ingrediënten een culinair feest!

Lunch-, of voorgerecht voor 4 personen — 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote tomaten
  • 2 bollen (buffel) mozzarella
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Handje zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Koken op de camping: salade caprese

Bereiding
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Leg de tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes dakpansgewijs op een mooie schaal. Verdeel de olijven erover. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met zout en peper.

salade caprese

Koken op de camping: salade caprese

Buon appetito!

Speak Your Mind

*