Salade met beenham, avocado en knoflookcroutons

Salade met beenham, avocado en knoflookcroutons

Dit keer staat er een verrukkelijke salade met beenham, avocado en knapperige knoflookcroutons op het menu. Vergis je niet! Dit mag dan een salade heten, door de avocado en broodcroutons is het gerecht voedzaam genoeg om als hoofdgerecht te serveren. Wanneer je dit gerecht serveert als lunch of als zelfs als voorgerecht, serveer dan kleinere porties.

Lunch of licht hoofdgerecht – 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten
1 kropje little gem
1 avocado
Sap van een halve citroen
Paar plakken beenham (ik gebruikte een restje gebraden beenham van de vorige dag), in repen gesneden
Portie zelfgemaakte knoflookcroutons (ik gebruikte hiervoor Turks brood!)
Handvol Parmezaanse kaas, geraspt

DSC_4417_783x600

Voor de mosterddressing
3 el melk of karnemelk
2 el mayonaise
1 flinke tl mosterd
Zout en peper uit de molen

Bereiding
Maak de knoflookcroutons. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado – in de schil – in plakken en schep het vruchtvlees daarna met een lepel, voorzichtig uit de schil.

DSC_4409_800x536

Besprenkel de avocado met het citroensap (dit voorkomt verkleuring).

DSC_4414_741x600

Haal de slablaadjes voorzichtig los, zonder ze te breken en was ze. Dep de sla daarna goed droog met een theedoek.

Verdeel de slablaadjes over de borden en lepel in ieder blaadje wat dressing.

DSC_4425_800x536

Beleg de sla met de beenham, avocado, croutons en Parmezaanse kaas en druppel er tot slot nog wat dressing overheen.

DSC_4429_800x536 DSC_4439_800x536

Serveer direct.

DSC_4452_800x536

Geniet ervan!

Speak Your Mind

*