Salade met gerookte zalm en gemarineerde venkel

Salade met gerookte zalm en gemarineerde venkel

Dit is een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik weinig tijd en zin heb om te koken, maar toch lekker en gezond wil eten. Een heerlijke lichte salade met gerookte zalm en gemarineerde venkel. Door de venkel van tevoren te marineren in citroensap, wordt de textuur wat zachter, zonder dat je hem kookt. Ik eet dit gewoon als een licht hoofdgerecht, maar je kunt het uiteraard ook prima serveren als voorgerecht.

Voorgerecht voor 6 personen (of hoofdgerecht voor 3 personen)

Ingrediënten
Zak rucolasla
1 venkel
1 citroen, alleen het sap
Extra vierge olijfolie
Pakje gerookte zalm
Bakje tuinkers
Pijnboompitten, geroosterd

Bereiding
Verwijder het harde gedeelte aan de onderkant van de venkel – dit is niet lekker om te eten – en snijd de venkel doormidden. Bewaar het frisse groen aan de bovenkant voor garnering. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes en besprenkel ze met het citroensap en wat olijfolie.

DSC_9415_800x536

Hussel even door elkaar en spreid de venkel in een enkele laag uit, over een of twee borden. Bestrooi met wat gemalen zeezout. Laat de venkel minimaal een uur marineren. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel over ieder bord wat rucolasla, gemarineerde venkel, zalmsnippers, tuinkers en de geroosterde pijnboompitten. Druppel nog wat van het marinadevocht over ieder bord en bestrooi met zout en peper.

DSC_9425_800x536

Salade met gerookte zalm en gemarineerde venkel

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*