Salade met noedels en gerookte kip

Salade met noedels en gerookte kip

Een heerlijke salade met noedels, gerookte kip en pindasaus dressing. Het recept komt uit het C-1000 magazine en sprak me direct aan. Bovendien een ideaal gerecht om te maken als je weinig zin hebt om te koken want het staat in een handomdraai op tafel!

Ingrediënten
1 pak woknoedels (ongeveer 300 gram)
4 el pindakaas
4-5 el kokosmelk
1-2 el ketjap
3 el zoete chilisaus
150 gram wortelreepjes
300 gram gerookte kip (2 stuks), in plakjes
100 gram jonge bladsla
4 el geroosterde pinda’s, grof gehakt

DSC_8721_800x536

Bereiding
Giet ruim kokend water over de woknoedels en laat ze ongeveer 20 minuten staan totdat ze gaar zijn. Giet ze dan af en laat ze uitlekken in een vergiet.

DSC_8732_800x536

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

DSC_8725_800x536

Hak ze grof.

DSC_8739_800x536

Roer de pindakaas, kokosmelk, ketjap en chilisaus door elkaar tot een dressing.

DSC_8727_800x536

Snijd de gerookte kip in dunne plakken.

DSC_8735_800x536

Meng alle ingrediënten, behalve de dressing en pinda’s, in een grote kom door elkaar en schep op borden.

DSC_8743_800x536

Druppel wat dressing over de salade en strooi er wat pinda’s overheen.

Salade met noedels en gerookte kip

Eet smakelijk!

Comments

  1. Cindy says:

    Dit recept was mij ook meteen opgevallen in het c1000 boekje. Ik heb de salade vandaag gemaakt en hij smaakte heerlijk.

Speak Your Mind

*