Salade met witte bonen en tonijn

Salade met witte bonen en tonijn

Dit is een heerlijk gerecht om te maken als je geen zin hebt om te koken, of weinig tijd hebt: salade met witte bonen en tonijn. Hij is klaar in 15 minuten! Serveer als lunch, of met knapperig vers brood als hoofdgerecht. 

Lunch of hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik cannellinibonen, uitgelekt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 1 kleine Spaanse peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 flinke tl mosterd
  • 1 citroen, sap van 1/3, rest in parten gesneden
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 1/2 krop sla, bladeren gewassen en drooggedept
  • 1 rode ui, in fijne halve ringen
  • 1 grote tomaat, zaadlijst verwijderd en vruchtvlees in repen
  • 1 el zwarte olijven, in plakjes
  • 1 plak fetakaas, verkruimeld

DSC_0143_800x547

Bereiding
Klop een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, helft van de Spaanse peper en sap van de citroen en zet even opzij.

DSC_0152_800x575

Meng de cannellinibonen met de fijngesnipperde ui, knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

DSC_0148_800x552

Meng alle ingrediënten in een grote schaal en schep daarna op een mooie serveerschaal.

DSC_0156_800x536

Garneer met de citroenparten en serveer met vers, knapperig brood.

Salade met witte bonen en tonijn

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*