Salsa verde – smaakvolle groene kruidensaus

Salsa verde - smaakvolle groene kruidensaus

Salsa verde is een heerlijke groene kruidensaus die je kunt gebruiken als marinade, of kunt eten als heerlijke dip bij gegrild vlees, vis, gevogelte, groenten en gekookte aardappelen. Eigenlijk smaakt salsa verde overal wel lekker bij.

Bijna elk land kent een eigen variant op deze saus en gebruikt hiervoor zijn eigen favoriete kruiden. Zo maken Argentijnen de pittige chimmichurri, de Fransen de romige sauce verte en de Duitsers de wat zuurdere Grüne Soße. Ik ging dit keer voor de smaakvolle Italiaanse salsa verde.

Ingrediënten

  • Half bosje peterselie
  • Klein handje basilicumblaadjes
  • Half blikje ansjovisfilets op olie
  • 1 el kappertjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1/2 rode ui, gepeld
  • 1 tl zachte mosterd
  • Sap van een kwart citroen
  • 1 tl rodewijnazijn
  • Extra vierge olijfolie

DSC_0514_416x600

Verder nodig
Staafmixer

Bereiding
Gooi alle ingrediënten, samen met een scheutje olijfolie in de staafmixer en pureer tot een gladde, groene saus.

DSC_0522_774x600 DSC_0531_800x599

That’s all folks… De saus is klaar voor gebruik!

Salsa verde - smaakvolle groene kruidensaus

Enjoy!

Speak Your Mind

*