Schijf van Vijf: zo eet je met gemak 250 gram groente per dag

De Schijf van Vijf van het voedingscentrum adviseert om 250 gram groente per dag te eten. Dat is ongeveer een halve broccoli. Da’s helemaal niks toch? Als je deze hoeveelheid verdeelt over de hele dag, heb je het helemaal zo binnen. Plakje komkommer en tomaat op brood, staafjes wortels en paprika als tussendoortje en bij het avondeten? Ik geef je graag wat inspiratie, want de mogelijkheden zijn eindeloos!

Zoete aardappelfriet uit de oven

zoete aardappelfriet uit de oven

Oosterse komkommersalade

Video: komkommersalade

Spruitjes met spek en walnoot

Spruitjes met spek en walnoot

Rodekoolsalade met appel en walnoot

Koolsalade met appel en walnoot

Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse

Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse

Geroosterde wittekool met knoflook en citroen

Geroosterde wittekool met knoflook en citroen

Bonne femme schotel

Bonne femme schotel

Geroosterde flespompoen met chiliboter

Geroosterde flespompoen met chiliboter

Indische sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Gestoofde doperwten en sla in spek-roomsaus

Doperwten met gestoofde sla, spek en room

Geglaceerde bospeen met tijm en knoflook

Geglaceerde jonge bospeen met tijm en knoflook

Geen categorie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde