Simpele dessertsaus: frambozencoulis

Simpele dessertsaus: frambozencoulis

In mijn koelkast is bijna altijd wel een potje van deze verrukkelijke dessertsaus te vinden: frambozencoulis. Het recept is heel eenvoudig en je kunt hem makkelijk enkele weken bewaren en gebruiken voor tal van heerlijke recepten. Zo roert onze dochter hem graag door haar yoghurt of kwark, lust mijn man hem graag over een bolletje vanille-roomijs, drizzle ik graag een lepeltje door het browniebeslag en maakte ik speciaal voor de kerst feestelijke trifleglaasjes met frambozencoulis en Grand Marnier (recept volgt snel). Genieten!

Ingrediënten

  • 1 doosje diepvriesframbozen (250 g)
  • 50 g fijne kristalsuiker

Verder nodig
Kookpan, houtenlepel, fijne bolzeef, schone pot met goed afsluitbare deksel

Bereiding
Doe de frambozen samen met de suiker en een klein scheutje water in een kookpan en breng langzaam aan de kook.

20141208-DSC_7226

Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt. Laat circa 5 minuten zachtjes koken, of totdat de frambozen kapot gekookt zijn en je een gladde rode saus hebt.

20141208-DSC_7230

Zeef de coulis boven de pot, laat even afkoelen en sluit af met de deksel.

20141208-DSC_7235

Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Simpele dessertsaus: frambozencoulis

Speak Your Mind

*