Sinaasappelcake met zoete siroop

DSC_1272_800x519

Deze oranje sinaasappelcake met zoete sinaasappelsiroop is een lust voor het oog en een genot voor je smaakpapillen!

Ingrediënten

Voor het cakebeslag

  • 1 grote onbespoten sinaasappel, rasp en sap
  • 150 g zachte ongezouten roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 30 g custardpoeder of vanillepuddingpoeder
  • 70 g bloem
  • 80 g gemalen amandelen
  • 1/3 tl bakpoeder

Voor de sinaasappelsiroop

  • 125 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 50 g kristalsuiker

Verder nodig
Tulband of cakeblik

Bereiding
Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor het cakebeslag op kamertemperatuur zijn. Zo wordt het beslag lekker luchtig en voorkom je dat het beslag gaat schiften.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in en bestrooi hem dun met bloem.

Klop de boter, suiker, sinaasappelschil en het sinaasappelsap schuimig. Splits de eieren. Roer de eidooiers en het puddingpoeder door het botermengsel. Klop de eiwitten stijf. Meng de bloem, gemalen amandelen en het bakpoeder door elkaar. Spatel dit met de geklopte eiwitten door het beslag.

Doe het beslag in de vorm en bak de taart 35 minuten op 170 graden. Laat intussen het sinaasappelsap en de suiker inkoken tot een siroop.

Laat het gebak wat afkoelen in de vorm. Stort het dan op een schaal en prik er gelijkmatig gaatjes in met een prikker. Bestrijk het gebak met de sinaasappelsiroop, tot alles erin is getrokken.

DSC_1130_789x600

Sinaasappelcake met zoete siroop

Serveer de cake met een lekker kopje thee en geniet!

Speak Your Mind

*