Snelle Nutella chocolademousse

Snelle Nutella chocolademousse

Ben jij ook zo dol op romige, fluweelzachte chocolademousse, maar gebruik je liever geen rauwe eieren? Dan is dit het recept voor jou! Je maakt deze Nutella chocolademousse binnen 10 minuten en het is de lekkerste, meest luchtige en verrukkelijke mousse die je ooit geproefd hebt!

Nagerecht – 4 personen – 10 minuten + 3 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten
250 ml slagroom
1 el suiker
2 flinke el Nutella
2 blaadjes gelatine
Eventueel witte chocoladekrullen of zilveren parels om te garneren

DSC_3963_800x583

Verder nodig
Elektrische handmixer, 4 mooie glazen

Bereiding
Week de gelatine in ruim koud water. Ik had mijn dochter van tevoren de strenge instructies gegeven om nergens met haar kleine vingertjes aan te komen…

DSC_3972_800x536

Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig (lobbig = licht gebonden maar absoluut nog niet stijf).

DSC_3969_631x600

Knijp de gelatine uit en verwarm in een klein pannetje op laag vuur – samen met het aanhangend vocht – tot het opgelost is.

DSC_3976_800x536

DSC_3980_800x536

Roer eerst een eetlepel slagroom door de gelatine en voeg het daarna, al kloppend toe aan de slagroom.

DSC_3985_798x600

Het is belangrijk dat je snel werkt, omdat de gelatine stolt als het in aanraking komt met de koude slagroom. Als je te lang wacht met mengen, krijg je klontjes in de slagroom.

Voeg de Nutella toe en klop de slagroom verder tot alles goed gemend is en de slagroom de dikte heeft van vla.

DSC_3992_800x588

Schenk de mousse in mooie glazen en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

DSC_4003_800x536

Grijpgrage handjes…

DSC_4002_800x536

Garneer met bijvoorbeeld wat witte chocoladekrullen of met een toef slagroom (makkelijk uit een spuitbus) en bestrooi met wat cacaopoeder.

DSC_4055_716x600

Snelle Nutella chocolademousse

Al het lange wachten wordt beloond…

DSC_4013_647x600

Eet smakelijk!

Tip!
Eten er geen kinderen mee? Los de gelatine dan op in een pannetje met 2 el likeur of sterke espresso. Een heerlijk dessert met een kop koffie!

Comments

  1. Sandra says:

    Dat klink heerlijk! Morgen uitproberen.

Speak Your Mind

*