Snelle smaakmaker van radijsblaadjes

Snelle smaakmaker van radijsblaadjes

Deze licht pittige smaakmaker maak je van radijsblaadjes. De meeste mensen – waaronder ikzelf tot voor kort – gooien deze blaadjes weg,  niet wetende dat je ze kunt eten en er heerlijke dingen mee kunt maken!

Druppel bijvoorbeeld wat van deze smaakmaker over een bord dampende aspergerisotto voor wat extra pit, of roer wat saus door een eetlepel roomkaas en besmeer je brood ermee. Beleg met sla en gerookte zalm en geniet van een verrukkelijk lunchgerecht!

Tijd: 5 minuten

Ingrediënten
1 bos radijsblad, goed gewassen en drooggedept met theedoek
Handvol pijnboompitten, licht geroosterd
3 el extra vierge olijfolie*
1 el vers citroensap
Zout en peper uit de molen

*Gebruik een extra vierge olijfolie van de allerbeste kwaliteit, want dat proef je terug! Ik gebruikte een Italiaanse olijfolie uit de webshop van 1000 en 1 smaken.

DSC_4881_660x600

Verder nodig
Keukenmachine of staafmixer

Bereiding
Doe het radijsblad, pijnboompitten, citroensap en de olijfolie in de keukenmachine en mix tot een gladde saus.

DSC_4890_800x536

Snelle smaakmaker van radijsblaadjes

De saus is dunner dan pesto omdat er geen kaas in zit. Breng de radijssaus verder op smaak met zout en peper.

Je kunt de saus afgedekt makkelijk een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Enjoy!

Comments

  1. Johanna says:

    Leuk recept! Ik heb er trouwens net als pesto wel parmezaanse kaas doorgeroerd.

    Wat ik er zoal mee heb gegeten:

    gewoon op brood met kaas
    met yoghurt en mayonaise een dressing van gemaakt voor over de pastasalade
    Tapas: knoflookchampignons en ipv peterselie een eetlepel hiervan meegebakken
    Net als de dressing een dipsaus gemaakt voor bij de rauwkost snack ’s avonds

    Genoeg mogelijkheden dus 🙂

Speak Your Mind

*