Snelle tapasschotel als lunch of borrelhapje

Snelle tapasschotel als lunch of borrelhapje

Onlangs waren mijn moeder en ik even gezellig samen de stad in voor wat inkopen – je weet wel, van die kleine pietluttige dingen die mannen gewoon in de supermarkt halen en waarvoor ze zeker geen tien minuten in de rij bij de Kruidvat zouden gaan staan. Tegen het middaguur konden we wel wat nieuwe brandstof gebruiken en besloten we ergens op een terrasje neer te strijken. Helaas waren de meeste plekjes bezet en hadden we geen zin om te wachten. Geen nood! We deden snel wat kleine inkopen en fietsen terug naar huis. Daar draaiden we binnen tien minuten gezamenlijk deze tapasschotel in elkaar, om heerlijk van te genieten op ons eigen terras. 

Lunch of borrelhapje – 2 personen – 10 minuten

Ingrediënten

Voor de pincho

  • Paar sneetjes stokbrood, reeds afgebakken
  • Paar plakken gerookte zalm, in kleinere stukken gescheurd
  • 2 eieren
  • 1 tl kappertjes
  • Paar sprietjes verse dille
  • 1/3 rode ui, in smalle halve ringen gesneden
  • Tube Zaanse mayonaise

Verder nog

  • Diverse soorten rauwe en gedroogde ham
  • Handje zwarte kalamata olijven

Bereiding
Breng een pannetje water aan de kook, prik met een eierprikker gaatjes in de eieren en kook ze in tien minuten hard. Spoel de eieren af met koud water en pel ze direct. Snijd de eieren in plakjes.

Beleg de sneetjes stokbrood (houd er een paar achter de hand) met gerookte zalm en plakjes hardgekookt ei. Spuit op ieder plakje ei een toefje mayonaise en druk hier wat kappertjes en een plakje rode ui op. Garneer met een sprietje dille.

Drapeer de vleeswaren op een mooie schotel en leg wat olijven in het midden. Serveer er wat achtergehouden sneetjes stokbrood bij.

DSC_8869_800x588 Snelle tapasschotel als lunch of borrelhapje

Enjoy!

Speak Your Mind

*