Snelle Thaise curry met roerbaknoedels

Snelle Thaise curry met roerbaknoedels

Deze snelle Thaise curry met roerbaknoedels, gamba’s en wokgroenten staat in een mum van tijd op tafel! Het smaakt heerlijk pittig door de rode currypasta en romig zoet door de kokosmelk.

Voor dit gerecht gebruikte ik een pot rode currypasta uit de winkel. Natuurlijk kun je de currypasta ook zelf maken maar dit neemt wel wat meer tijd in beslag. Na opening is een pot currypasta meestal nog zo’n 3 maanden houdbaar in de koelkast. Vaak gebruik je voor een gerecht maar een paar eetlepels dus kun je er meerdere gerechten mee maken. Maak bijvoorbeeld ook eens Thaise viskoekjes met rode currypasta van Gordon Ramsay (recept volgt later), echt de lekkerste viskoekjes die ik ooit geproefd heb!

Ingrediënten voor 2-3 personen
arachideolie
2 el rode currypasta
350 gram voorgekookte gepelde diepvriesgarnalen (ik gebruikte gamba’s), ontdooid
400 gram Thaise roerbakgroenten
100 gram taugé
200 ml kokosmelk*
250 gram roerbaknoedels

*Ik heb meestal een kleine voorraad lang houdbare kokosmelk en slagroom in de kelder staan. Zo zit ik nooit zonder.

Verder nodig
Wok

Bereiding
Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Verhit de wok met wat olie en fruit de currypasta even aan.

DSC_4099_800x536

Voeg de Thaise roerbakgroenten toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee. Doe de laatste minuut de taugé erbij. Voeg de kokosmelk toe en giet een scheut water in het lege pakje kokosmelk. Schud dit even goed door en giet dit ook in de wok. Breng alles aan de kook en zet het vuur dan lager.

DSC_4112_800x536

Bereid ondertussen de roerbaknoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Als de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingekookt voeg je de garnalen toe.

DSC_4118_800x536

Warm ze kort even mee. Laat de noedels uitlekken en voeg ze toe aan de curry.

DSC_4119_800x536

Meng alles goed door en zet het vuur uit. Schep alles voorzichtig even door en zet het vuur uit.

DSC_4132_800x536

DSC_4134_800x536

Serveer de curry eventueel met wat pinda’s en fijngehakte verse koriander.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Kan dit recept ook met kip i.p.v. garnalen?

    • Dat kan zeker Yvonne! De garnalen in dit recept zijn echter wel voorgekookt en hoeven dus alleen even verwarmd te worden. Als je rauwe kip gebruikt, zou ik deze in smalle repen snijden en wat eerder aan de saus toevoegen, zodat hij helemaal gaar kan worden.

Speak Your Mind

*