Spaanse aardappeltortilla

Spaanse aardappeltortilla

Een van de toppers uit de Spaanse keuken is natuurlijk de aardappeltortilla. Serveer warm met een salade als eenvoudig hoofdgerecht, of serveer koud net als de Spanjaarden: in kleine puntjes gesneden op een stukje stokbrood als borrelhapje (pinchos). Heerlijk!

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappels, geschild en in plakken gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 5 eieren
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Verder nodig
Koekenpan met deksel

Bereiding
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de aardappels tot ze iets zachter zijn en licht beginnen te kleuren. Voeg dan de ui, knoflook en zout en peper toe en bak verder totdat de aardappels en uien zacht zijn en lichtjes gekleurd.

DSC_7218_800x536

Zet het vuur uit. Klop de eieren los en breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de aardappels en ui toe aan de eieren en roer voorzichtig door.

DSC_7222_770x600

Veeg de koekenpan schoon met een stuk keukenpapier en verhit opnieuw met wat olijfolie. Voeg dan het aardappel-eimengsel toe en zet het vuur zacht.

DSC_7225_800x536

Doe een deksel op de pan en laat het ei stollen. Als de bovenkant bijna helemaal gestold is, keer je de tortilla om op een groot bord en schuif de tortilla omgekeerd weer terug in de pan. Bak nog kort even verder, totdat het ei helemaal gestold is.

DSC_7234_800x479

Serveer de aardappeltortilla lauwwarm als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een tomatensalade en gerookte zalm of ham, of laat hem volledig afkoelen en serveer, in kleine puntjes gesneden als borrelhapje.

Spaanse aardappeltortilla

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*