Spaghetti carbonara met broccoli en chili

Spaghetti carbonara met broccoli en chili

Deze Italiaanse klassieker heeft een verrassende twist: spaghetti carbonara met broccoli en chili.

Hoofdgerecht – 3 personen – 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes gesneden
  • 4 plakjes ontbijtspek of bacon, opgerold en in smalle repen gesneden
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 200 ml room (slagroom, kookroom of crème fraîche)
  • 2 eidooiers
  • Flinke handvol Parmezaan of pecorino

DSC_3135_800x545

Verder nodig
Hapjes-, of koekenpan, ruime kookpan

Bereiding
Kook de broccoli beetgaar en laat uitlekken in een vergiet, vang een kopje kookvocht op en bewaar.

DSC_3144_778x600

Verhit een hapjespan met wat olie en fruit op laag vuur het ontbijtspek, ui, knoflook en chilivlokken totdat de ui zacht is en het spek licht goudbruin begint te kleuren.

DSC_3146_800x597

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Voeg de room toe aan het ui-mengsel en laat de saus iets indikken. Giet de spaghetti af en doe samen met het opgevangen kopje kookvocht en de broccoli weer terug in de pan, roer de pasta even los.

Roer de eidooiers en de helft van de geraspte kaas door de saus en warm, al roerend op laag vuur, even door.

DSC_3152_800x536

Breng de saus op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de spaghetti en broccoli en meng alles door elkaar.

Spaghetti carbonara met broccoli en chili

Schep direct op en garneer met de overige Parmezaan.

Spaghetti carbonara met broccoli en chili

Eet smakelijk!

Comments

  1. Patrick de Smit says:

    Erg lekker!! Ook gebruik gemaakt van de makkelijkheid , heb baconreepjes gebruikt. ? Maar wederom voor herhaling vatbaar.

  2. Zo het buikje is weer vol, heerlijk en makkelijk gerecht!
    Ik heb gewoon spekreepjes gebruikt (ideaal voor de luie mens :P)

Speak Your Mind

*