Spaghetti met walnotenpesto

Spaghetti met walnotenpesto-8467

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Deze spaghetti met walnotenpesto staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt bovendien maar één pan nodig, dus naderhand bijna geen afwas. Daar word ik blij van!

Heb je geen zin om zelf walnotenpesto te maken, of kun je hem niet vinden in de winkel? Gebruik dan gewone pesto en vervang de walnoten door pijnboompitjes.

1, 2, 3, smullen maar!

Hoofdgerecht voor 3 personen — 15 minuten 

Ingrediënten

  • 250 g spaghetti
  • 2 el walnotenpesto
  • Handje rucola
  • 75 g Parmezaan, geraspt
  • Handje walnoten
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Spaghetti met walnotenpesto-8460

Bereiding
Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met licht gezouten kokend water. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan, totdat ze beginnen te geuren. Hak ze grof.

Giet de spaghetti af en vang een kopje van het kookvocht op. Doe de spaghetti terug in de pan samen met de walnotenpesto, rucola, 2/3 van de Parmezaan en de walnoten. Voeg een flinke scheut van het opgevangen kookvocht toe om een mooie saus te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de spaghetti op borden. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de overige Parmezaan. Serveer direct.

Spaghetti met walnotenpesto-8472

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*