Spareribs in huisgemaakte barbecuemarinade

Spareribs in huisgemaakte barbecuemarinade

Voorheen dacht ik altijd dat zelf spareribs maken een tijdrovend klusje was, die je beter aan de slager kon toevertrouwen. Echter, niets is minder waar! Je maakt ze namelijk heel makkelijk en minstens net zo lekker zelf. Toch is die slager wel heel belangrijk. want je hebt hem nodig voor de allerlekkerste varkensribben die je maar kunt krijgen!

In dit recept worden de spareribs bereidt in de oven. Wil je de spareribs graag op de barbecue roosteren, bereidt ze dan eerst in de oven en leg ze daarna nog even op de barbecue. Je kunt de spareribs ook een dag van tevoren al bereiden in de oven, laten afkoelen en de volgende dag op de barbecue gooien.

Bijgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

  • 2 kg rauwe, ongemarineerde spareribs, zilverkleurige vlies aan de onderkant van de ribben verwijderd (vraag dit aan je slager)
  • Snufje zout
  • 300 g barbecuesaus, zelfgemaakt of kant en klaar
  • 1 sinaasappel, alleen de rasp (optioneel)

Verder nodig
Braadslee, aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden. Bestrooi de spareribs een beide kanten met zout en smeer ze in met barbecuesaus.

DSC_1788_793x600

Bedek met aluminiumfolie en zet de braadslee 50 tot 60 minuten in de oven.

DSC_1798_800x481

Bedruip het vlees iedere 15 minuten met de barbecuesaus om ervoor te zorgen dat het vlees niet uitdroogt.

DSC_1800_800x432

Het vlees is klaar als het zacht en mals is en makkelijk loslaat van het bot.

DSC_1808_800x500

Verwijder de laatste 15 minuten van de oventijd het folie, zodat de spareribs kunnen kleuren, of gril de spareribs nog even kort op de barbecue.

Snijd de ribben los, laat 2 botjes aan elkaar zitten, en serveer. Bestrooi de spareribs vlak voor serveren eventueel met geraspte sinaasappelschil.

Spareribs in huisgemaakte barbecuemarinade

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*