Speels & Smakelijk: fusilli met broccoli en worstballetjes

fusilli met broccoli en worstballetjes

Dit is echt een waanzinnig lekker en supersimpel kinderrecept: fusilli (spiraalpasta) met broccoli en vleesballetjes. De broccoli kook je tegelijk met de pasta in dezelfde pan gaar en van kant-en-klaarsaucijsvlees maak je in een handomdraai een grote berg vleesballetjes, direct perfect op smaak! Dit is overigens niet alleen een kinderfavoriet, ook menig volwassen hart gaat hier sneller van kloppen.

Hoofdgerecht voor 4 personen – 20 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 350 g fusilli
  • 1 broccoli
  • 2 verse saucijsjes (liefst van een goede slager)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Verder nodig
Grote kookpan, koekenpan

Bereiding
Trek het vel van de saucijsjes en draai kleine balletjes van het worstvlees.

Breng een grote pan met water aan de kook en kook de fusilli beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af, vang een scheutje van het kookvocht op, en laat in een zeef of vergiet goed uitlekken. Doe de pasta en broccoli terug in de kookpan en roer om met wat olijfolie.

Verhit ondertussen als de pasta kookt, de koekenpan met wat olie en bak de worstballetjes rondom goudbruin. Voeg halverwege de ui toe en bak mee.

Voeg het vlees toe aan de pasta en roer even door. Voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie of wat van het opgevangen kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Schep de pasta op borden en serveer direct. Lekker met wat geraspte Parmezaan.

fusilli met broccoli en worstballetjes

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*