Speels & Smakelijk: gevulde paaseieren

Speels & Smakelijk: gevulde paaseieren

Over een paar dagen is het Pasen! Heb jij er ook zo’n zin in? Ik hou van alle feestdagen, maar van de paasdagen word ik altijd extra vrolijk. Volgens Johan heeft dit te maken met mijn diepgewortelde liefde voor chocola. (Ik denk dat ie 100% gelijk heeft!)

Tijdens de paasdagen schuif ik het liefst aan voor een uitgebreide brunch, of een gezellige borrel met feestelijke hapjes. Deze gevulde paaseieren mogen natuurlijk niet ontbreken. Ella-Marie vindt ze geweldig omdat het lijkt alsof er uit de eieren kuikentjes komen – maar ze maken papa en mama ook erg blij!

Hapje voor 6 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 6 verse eieren*
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • Zout en peper
  • 1 groene of zwarte olijf (zwart is mooier)
  • Klein stukje wortel

*Bij verse eieren zit de dooier mooi in het midden, waardoor het ei beter kunt vullen.

Verder nodig
Kookpan met deksel, eventueel een spuitzak met spuitmondje

Bereiding
Prik gaatjes in de eieren en kook ze in kokend water in circa 8 minuten hard. Spoel ze af met koud water en pel ze.

Snijd aan de bovenkant circa 1/3 van het ei af (het kapje) en snijd een klein stukje van de onderkant af, zodat het ei makkelijk rechtop blijft staan. Hol het ei voorzichtig uit. Prak het eigeel fijn en meng met de mayonaise, crème fraîche, kerriepoeder en breng op smaak met zout en peper.

Vul het uitgeholde ei met de vulling (dit gaat makkelijk met een spuitzak) en zet het kapje er voorzichtig bovenop.

Snijd uit de olijf oogjes en uit de wortel snaveltjes. Zet ze in de vulling (ik deed dit met een pincet) om een kuikentje te maken.

Speels & Smakelijk: gevulde paaseierenEnjoy!

Comments

  1. Dat ziet er lekker uit! Super leuk 🙂

Speak Your Mind

*