Speels & Smakelijk: kaasstengels

Speels & Smakelijk: kaasstengels

“Mag ik een kaasstengel?” – dat is het eerste wat Ella-Marie vraagt als we door de stad lopen. Ze is er dol op en ik begrijp waarom. Niet alleen omdat mama een hardnekkige kaasverslaving heeft, maar vooral doordat het krokante bladerdeeg met hartige kaassmaak simpelweg verrukkelijk is en voor zowel jong als oud moeilijk te weerstaan.

Toch koop ik ze maar zelden, die kaasstengels, want ik maak ze het liefst zelf. Je telt een keer tot tien, en huppakee klaar zijn ze al!

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 30 g geraspte kaas
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei, losgeklopt

Verder nodig
Vel bakpapier, deegroller, kwastje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Leg het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad. Plak 2 plakjes bladerdeeg op de naad aan elkaar vast, zodat je een rechthoek krijgt. Doe hetzelfde met de andere twee plakjes bladerdeeg. Bestrijk één rechthoek met ei en bestrooi met kruiden en de helft van de geraspte kaas. Leg de andere rechthoek erbovenop en druk aan.

Bestuif de deegroller met bloem en rol de bladerdeegrechthoek nog iets langer uit. Snijd circa 6 kaasstengels uit de rechthoek. Bestrijk ze met ei en bestrooi met kruiden en de overige kaas. Draai de stengels met je handen tot een spiraal en leg ze op een, met bakpapier bekleed, bakblik.

Bak ze circa 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Speels & Smakelijk: kaasstengels
De kaasstengels smaken lauwwarm het lekkerst.

Enjoy!

Comments

  1. Deze maak ik ook regelmatig! Zo heerlijk en gemakkelijk!

Speak Your Mind

*